Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronavirusului: „Situaţia durează de zeci de ani, dar nu este normal”

Vremea anormal de rece pentru această perioadă a închis tot mai multe şcoli din ţară. Temperaturile scăzute din clase i-a trimis pe elevi acasă. Aceştia vor face o perioadă cursuri online din cauza frigului, nu a pandemiei, aşa cum ne-am fi aşteptat.

14 oct. 2021, 08:45
Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronavirusului: „Situaţia durează de zeci de ani, dar nu este normal”

Tot mai multe şcoli se închid din cauza frigului. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş anunţă că din cauza temperaturilor scăzute, elevi din patru şcoli vor face o perioadă cursuri online. Este vorba despre Liceul „Grigore Moisil”, Colegiul „Ana Aslan”, Liceul de Arte și școlile generale nr. 16 și nr. 19 din Timișoara.

Tot mai multe şcoli se închid din cauza frigului

Situaţia este dificilă în şcolile din Timişoara din cauza frigului. Inspectorul şcolar general din Timiş anunţă că 4.947 de elevi vor face cursuri online, după ce temperatura a scăzut sub 20 de grade în clase.

„Temperatura medie în sălile de curs este sub 20 de grade. La cele patru școli, 4.947 de elevi din 189 de clase vor învăța on-line. Am raportat acest lucru și ministerului (n.r. – Educației) pentru că nu numai noi ne confruntăm cu lipsa infrastructurii și a resurselor. Nu e o noutate, sutem obișnuiți ca în octombrie să se întâmple acest lucru, dar nu este normal, am mai tras semnale de alarmă. Trebuie să arătăm măcar în al 100-lea ceas că ne pasă de educație.

Am discutat cu autoritățile publice locale, avem întâlniri din martie. De luni s-au făcut probe de către toate punctele termice din oraș, temperatura este scăzută pentru că durează încărcarea instalației. Situația durează de zeci de ani, suntem obișnuiți să înfruntăm frigul când se schimbă anotimpul. Ne-am dori ca agentul termic să revină cu o temperatură mult mai mare și să reluăm cursurile în clase. Există părinți care ar vrea să țină copiii acasă din cauza pandemiei, alții care ar vrea să îi ducă la școală”, a spus inspectorul școlar general al județului Timiș, potrivit pressalert.ro. 

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, semnal de alarmă despre infectările COVID din şcoli. „Am avut dublări, chiar şi triplări. 15% dintre elevi învaţă online”

La nivelul judeţului Timiş sunt unități școlare racordate la încălzire centralizată, cu centrală proprie sau care sunt încălzite cu lemne. 34 au probleme cu instalația de încălzire, dintre care 18 în Timișoara.

Probleme sunt şi în Deva, acolo unde o grădiniţă urmează să se închidă începând de luni din cauza frigului.

„E trist ce se întâmplă la Deva anului 2021! Ce vedeți mai jos e mesajul transmis părinților de către educatoarea copiilor lor, copii care frecventează una dintre grădinițele din municipiul Deva. De luni se închide grădinița din cauza lipsei căldurii! De fapt, închiderea e doar de procedură, pentru că cei mai mulți dintre copii fuseseră oricum retrași de părinți, majoritarea fiind răciți. Vorbim despre copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, copii care trebuie să stea acasă.

Acest lucru produce necazuri foarte mari părinților, pentru că nu toți au bunici disponibili să stea cu copiii, nici nu au toți bani să plătească pe cineva să stea cu copiii. Cum se vor descurca părinții? (…)  Nu pot să nu mă întreb care e gradul de suportabilitate al deveanului, până unde e dispus să înghită. Cred că e egal cu media nației, pentru că a înghiți tot ceea ce se întâmplă acum cu țara e din același film cu ce se întâmplă cu Deva”, a scris Alin Amititeloaie, miercuri, pe contul de Facebook.

Citeşte şi Încă trei licee din Capitală și-au suspendat cursurile din cauza COVID. Anunțul făcut de autorități!

Ministerul Educaţiei: Peste 16 mii de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, infectați cu SARS-CoV-2

Ministerul Educaţiei anunţă că pste 16 mii de copii și peste 5.400 de profesori și angajați din învățământ erau infectați cu SARS-CoV-2 miercuri, 13 octombrie, în întreg sistemul de învățământ.

Situaţia în şcoli este următoarea:

Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;

Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, peste 360 de şcoli îşi desfăşoară activitatea exclusiv online.

Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;
Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;
Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;
Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.
Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)