Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Național al Rectorilor: „NU există ipoteza repetării anului şcolar sau universitar”

“Examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II – clasa a XII-a” şi “în niciunul din scenariile luate in calcul de Ministerul Educatiei NU exista ipoteza repetării anului școlar/universitar”, susţine Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, într-o declaraţie de presă.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 15:13
Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Național al Rectorilor: „NU există ipoteza repetării anului şcolar sau universitar”

Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNRR), a făcut precizări importante despre anul școlar / universitar 2019 – 2020.

„În calitate de Președinte CNR – Membru al Grupului de lucru constituit de MEC pentru inițierea și susținerea măsurilor ce se impun cu privire la derularea anului școlar / universitar 2019 / 2020, sunt în măsura să vă asigur că în niciunul din scenariile luate în calcul de Ministerul Educației NU există ipoteza repetării anului școlar / universitar”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Iată cele mai importante precizări

1. Mediile vor fi încheiate in învățământul preuniversitar.

2. Examenele si proiectele aferente semestrului 2 vor fi susținute in învățământul universitar.

3. Evaluarea Naționala se va susține.

4. Examenul de bacalaureat se va susține.

5. Examenul de admitere in facultăți se va derula fără luarea in considerare a materiei aferente semestrului II – clasa a XIIa.

6. Examenele de licența și disertație se vor susține.

Declaraţia vine după ce ministrul Educaţiei a anunţat că examenele de licenţă la facultate şi de dizertaţie la masterat vor fi organizate „după ce se încheie anul universitar cu bine”.