Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că este necesară o evaluare națională la fiecare clasă, așa cum sunt cele de la clasele a doua, a patra și a șasea, însă pentru acest lucru este nevoie de o consultare.

04 mai 2021, 21:38
Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”

Ministrul Educației

, Sorin Cîmpeanu, consideră că este necesară o evaluare națională la fiecare clasă, așa cum sunt cele de la clasele a doua, a patra și a șasea, însă pentru acest lucru este nevoie de o consultare.

„Sunt convins că da (s-ar impune o evaluare națională și la celelalte clase – n.r.). Eu sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente. Susțin evaluări cât mai frecvente, dar Ministerul Educației nu se consideră deținătorul adevărului absolut, e nevoie de consultare”, a declarat ministrul, în cadrul unui interviu acordat HotNews.

Întrebat dacă ar exista cineva care s-ar putea opune acestei propuneri, ministrul a răspuns că există părți pro și contra. „Vom găsi adepți pro și contra. Care ar putea fi contra cadre didactice care să considere că e obositor să faci asemenea evaluări, ar putea să fie și elevi care să spunem că nu au dorință deosebită să participe la astfel de evaluări”, a adăugat Cîmpeanu.

Cîmpeanu: Repartizarea computerizată a elevilor, la finalulul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale

În ceea ce privește Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a din acest an, ministrul a spus că repartizarea computerizată a acestora va avea loc la finalul lunii iulie, după sesiunea suplimentară a acestui examen destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul, pentru Antena 3.

Cîmpeanu a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare are în vedere interesul elevilor. „Măsura este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus ministrul.

Citiți și Scenariile în baza cărora elevii se întorc la școală de pe 5 mai. Sorin Cîmpeanu, declarații de ultim moment!