Sorin Cîmpeanu, reacţie dură în cazul elevilor terorizaţi de învăţătorul din Iaşi. „Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional”

Ministrul Educaţiei a anunţat, marţi, că Inspectoratul Şcolar Iaşi va face verificări la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu", unde mai mulţi elevi de clasa a II-a au fost terorizaţi de învăţător. Cazul scandalos a ieşit la iveală după ce un părinte a reuşit să trecoare în ghiozdanul copilului său un dispozitiv de înregistrare care a reuşit să surprindă comportamentul dascălului.

16 mart. 2021, 19:06
Sorin Cîmpeanu, reacţie dură în cazul elevilor terorizaţi de învăţătorul din Iaşi. „Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional”

Sorin Cîmpeanu a anunţat ce măsuri vor lua autorităţile în cazul cadrului didactic acuzat că îi terorizează pe elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iaşi. Ministrul Educaţiei a subliniat că „nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic”.

„Ministerul Educației nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic și solicită inspectoratului școlar și unității de învățământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului.

La acest moment se desfășoară cercetarea disciplinară la nivelul școlii, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administrație al unităţii școlare să analizeze raportul acestei comisii și să dispună sancțiunile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, a fost declanșată o acțiune de audit managerial la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” – Iași, în cadrul căreia Inspectoratul Școlar Județean Iași verifică, printre altele, modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate.

În cursul zilei de vineri, 19 martie, ISJ Iași va analiza și va dispune măsuri corespunzătoare, raportate la rezultatele acestui audit managerial, în Consiliul de Administrație.

Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Premierul Cîţu, despre conflictul Voiculescu-Cîmpeanu legat de deschiderea şcolilor şi scandalul datelor despre vaccinare

Mai mulţi elevi de clasa a II-a sunt terorizaţi de un profesor de la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu” din municipiul Iaşi. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a reuşit să trecoare în ghiozdanul copilului său un dispozitiv de înregistrare care a reuşit să surprindă comportamentul dascălului.

Potrivit 7iasi.ro, site-ul care a publicat înregistrările audio, acestea au fost realizate într-o singură zi, când unul dintre părinți a reușit să strecoare un dispozitiv în ghiozdanul copilului său. Pe înregistrare se aude vocea dascălului care țipă la copii. Părinții spun că unii copii au fost loviți, iar pe înregistrări se aud pocnete și izbituri.

Potrivit surse citate, dascălul nu ar fi la prima abatere. În trecut, profesorul Constantin Șerban a fost sancționat doar cu „observație scrisă”, în urma unor acuzații de violență fizică și verbală împotriva unei eleve pe care a numit-o „butoi”.

Citeşte şi: Elevi de clasa a II-a, terorizaţi de învăţător: „Te ia mama dracului, treci mai departe”. Părinţii îl acuză că a şi lovit copii