Premierul Cîţu, despre conflictul Voiculescu-Cîmpeanu legat de deschiderea şcolilor şi scandalul datelor despre vaccinare

Premierul României, Florin Cîțu, se consideră unul dintre cei mai transparenți premieri din istoria României. Subiectul a fost adus în discuție când a discutat despre datele publicate de ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu.

11 mart. 2021, 21:01
Premierul Cîţu, despre conflictul Voiculescu-Cîmpeanu legat de deschiderea şcolilor şi scandalul datelor despre vaccinare

Premierul Cîţu a confirmat, voalat, că între Vlad Voiculescu, ministru Sănătății, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, au fost mari disensiuni referitoare la redeschiderea școlilor, dar și pentru ca elevii din clasele terminale să meargă fizic la cursuri, chiar și în scenariul roșu.

Cîțu a vorbit, la B1 TV, cum i-a împăcat pe cei doi miniștri alături de Klaus Iohannis. ”Sunt specialiști care trebuie să își asume acest rol. Rolul meu și al domnului președinte este să ne asigurăm că am văzut toate informațiile și să spunem, da, putem începe școala. Decizia importantă pentru România a fost de a reîncepe școala în format fizic. Și Ministerul Sănătății face compromisuri, și Ministerul Educației face compromisuri. În școli nu sunt focare.”, a spus premierul Cîţu

„Zonele unde se pot infecta oamenii ar fi la restaurante. Sunt mai mulți care propun studii și calcule. Cei care se vaccinează au deja un certificat. Nu vreau un pașaport de vaccinare. Acest fapt formează o discriminare în societate, deoarece nu am dat șansa tuturor românilor să se vaccineze. Până nu avem posibilitate ca oamenii să se vaccineze nu cred că e necesar să discutăm de așa ceva”, a spus Florin Cîțu, la B1TV.

„În privința datelor furnizate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre cei care au apucat deja să se vaccineze, Cîțu a purtat o atitudine elegantă față de reprezentanții USR-PLUS din Guvern.

Cred că interpretarea a format un curent. Economiștii, de exemplu, se uită pe multe date și au interpretări diferite. Am cerut din primul moment ca dl. Gheorghiță și dl. Baciu să ofere toate datele oficiale. Cu cât mai mul, cu atât mai bine.

Nu era vorba de faptul că unii se tem de ceva. Primesc reclamații mereu în calitate de premier. Eu cred că am fost unul dintre cei mai transparenți premieri ai României. Voi prezenta concluziile raportului atunci când le am.

Florin Cîţu, despre lipsa locurilor libere pentru vaccinare: „Sunt locuri şi la Bucureşti, şi la Timişoara. Poate oamenii încă nu ştiu să folosească bine platforma” VIDEO
Eu nu am lucrat cu datele respective și nu le-am văzut. Sunt multe informații în presă. Eu nu văd o problemă în a avea mai multe informații. Eu lucrez cu date de inflație, dar nu cred că interesează fix acum pe multă lume. Eu nu aș vrea să fac speculații. Nu este domeniul meu.

Trebuie să mergem mai departe cu campania de vaccinare. Este clar că avem un ritm mai alert decât ne-am propus. Preocuparea mea este să se mențină ritmul. De aceea am anunțat că în martie mai vin doze de vaccin.

Dacă există probleme sunt sigur că există instituții și se vor sesiza. Să nu fie date cu caracter personal.

Transparența ideală: când ajungi la informații personale cred că trebuie să-i întrebăm pe oameni. Trebuie să tragem o linie.

Controlul de la INSP nu are legătură cu asta. Nu cred că o face domnul Vlad Voiculescu în scopuri politice. Ci în interesul publlic”, a declarat premierul Cîţu, la B1TV.

Florin Cîţu a găsit motivul creşterii numărului de infectări: „În România s-a mers la schi, alte ţări nu şi-au permis acest lux”


loading...