Sorin Cîmpeanu: Șefii inspectoratelor școlare care nu plătesc naveta și bursele elevilor vor fi demiși

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele urmează să fie demiși.

24 nov. 2021, 16:53
Sorin Cîmpeanu: Șefii inspectoratelor școlare care nu plătesc naveta și bursele elevilor vor fi demiși

„Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție pentru că, repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu la finalul audierii din Parlament, unde a primit aviz favorabil pentru al treilea mandat.

Jurnalist: S-a discutat despre probleme la nivelul județelor pentru decontul navetei elevilor și ați spus că îi veți revoca pe cei conduc acum inspectoratele județene și care nu au decontat până în acest moment banii.

„Nu este un motiv de bucurie, dar este o măsură care se impune având în vedere că, de mult timp, aceste sume necesare decontului navetei sunt transmise de Ministerul Educației către fiecare inspectorat școlar județean. Se adaugă și problema plății burselor elevilor, am cerut o suplimentare față de bugetul de 540 de milioane de lei de la prima oară plata bugetul de stat pentru bursele elevilor, am cerut o suplimentare către Ministerul de Finanțe de 109 milioane de lei.

Situația a fost prezentată Ministerului de Finanțe, conform necesarului solicitat de către fiecare județ în parte, defalcat pe județ, și îmi place să cred că în luna decembrie nu vom primi scuze cum că sunt sărbătorile, sunt contabilii în concediu și nu se poate face plata burselor pentru elevi. Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție pentru că, repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor, banii de burse îi solicităm și-i vom transmite inspectoratelor, nu mai există nicio scuză pentru ca acești bani decont navetă și burse elevi să nu ajungă la elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citește și Sorin Cîmpeanu, aviz favorabil pentru Ministerul Educaţiei: „Este nevoie de o nouă lege a educației”. Contre cu George Simion: Trebuie să ne hotărâm cine conduce ministerul, Cîmpeanu sau Arafat!

Citește și Sorin Cîmpeanu, decizie importantă pentru elevi: Va fi permisă prezenţa fizică în şcolile din localităţile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare