Sorin Cîmpeanu, şocat de mâna dreaptă a lui Vlad Voiculescu: „Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown”

Sorin Cîmpeanu a fost șocat, marți seara, când a aflat că Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că își dorește din tot sufletul ca România să intre în lockdown.

23 mart. 2021, 23:05
Sorin Cîmpeanu, şocat de mâna dreaptă a lui Vlad Voiculescu: „Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown”

Sorin Cîmpeanu continuă războiul cu oficiali din Ministerul Sănătăţii. ”Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown. Nu pot să cred, eu nu pot să cred asta. Nu cred că își poate dori cineva așa ceva.”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei  a vorbit și despre relația pe care o are cu omologul său de la Sănătate, Vlad Voiculescu, și a catalogat drept ”jenantă” testarea la nivel național.

”Ministerul Educației se ocupă de achiziția de manuale, Ministerul sănătății se ocupă de achiziția de teste. Este o testare jenantă. Sunt deranjant de situația asta, din perspectiva școlilor. Această testare ar ajuta școala să se afle în siguranță sanitară. Închiderea școlilor, dincolo de pierderile educaționale, generează pierderi emoționale. Lipsa socializării generează sechele.

Eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche (n.r. despre relația cu Vlad Voiculescu). Când stabilim un lucru vreau să îl respectăm, să rămână stabilit.”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Andreea Moldovan anunţă modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. De ce se va ţine cont
Ministrul Educației a explicat și de ce a schimbat structura anului școlar, care ar urma să se încheie pe 2 iulie, nu pe 18 iunie, după ce s-a decis prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară, ceea ce va duce la diminuarea cu aceeași durată a vacanței de vară.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

”În aprilie va fi vârful și ar fi urmat să fie luate și alte decizii, de aceea am decis schimbarea structurii anului școlar. Oricum școlile s-ar fi închis pe baza evoluției epidemiologice.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat Andreea Moldovan, răspuns halucinant la întrebarea dacă vor fi restricţii de Paşte: „Nici nu ştiu când pică anul acesta”

Chestionată dacă poziţia cu care merge la şedinţele comune este carantina naţională, Andreea Moldovan a răspuns: „Nu, acest lucru nu e acum posibil şi nu cred că momentan este singura soluţie, dar pe de altă parte trebuie să înţelegem că drumul pe care acum ne aflăm nu este absolut deloc cel corect”.

„Dacă ar fi să fac abstracţie de funcţia pe care o am aş spune îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională pentru că sunt îngrijorată de ceea ce se întâmplă, însă, pe de altă parte îmi doresc ca partea de economie să aibă o continuitate, nu îmi doresc sub nicio formă ca partea socială şi partea de viaţă publică a noastră să fie atât de largă şi atât de expansivă cum este acum pentru că mă îngrozesc când văd ce văd în jur şi pur şi simplu mi se pare că mulţi dintre noi poate nu am învăţat multe din ceea ce s-a întâmplat în acest an”, a declarat ea la Digi 24.