Secretarul de stat Andreea Moldovan, răspuns halucinant la întrebarea dacă vor fi restricţii de Paşte: „Nici nu ştiu când pică anul acesta”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit marți seară, la B1 TV, despre situația regimului de restricții anti-coronavirus din țară și s-a arătat de părere că „este greu să estimăm de acum ce va fi” de Paște.

16 mart. 2021, 22:29
Secretarul de stat Andreea Moldovan, răspuns halucinant la întrebarea dacă vor fi restricţii de Paşte: „Nici nu ştiu când pică anul acesta”

Dacă vor fi sau nu restricţii de Paşte este subiectul care îi interesează cel mai mult pe români în momentul de faţă, când situaţia infectărilor în România devine tot mai gravă. „Sunt anumite sectoare care sunt importante în țară, pentru că anul trecut am avut și acel exemplu al economiei care se blocase destul de mult, ceea ce a creat niște probleme mari. Cred că tocmai sunt prioritizări ale activităților, iar ceea ce ține de noi, de viața noastră socială și publică, cred că este lucrul care este cel mai ușor de lăsat de-o parte.

Am fost întrebată și eu despre Sărbătorile de Paște. Sinceră să fiu, nici nu știu când cade Paștele anul acesta, dar oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci, pentru că lucrurile se desfășoară foarte repede. Nu este un lucru, după părerea mea, complet predictibil și corect predictibil, și atunci este greu să estimăm de acum ce va fi atunci, dar ce pot să spun, sau ce se poate spune cu siguranță este că acum contează ceea ce facem”, a declarat secretarul de stat Andreea Moldovan, citată de stiripesurse.ro.

Citeşte şi Postul Paştelui 2021. De ce nu este bine să fumezi în post. ÎPS Teodosie: „Fumatul e păcat mai mare ca beţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, declara în urmă cu câteva zile că nimeni nu îşi doreşte restricţii înăsprite de Paşte. „Speranța noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine și mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum să spun că va fi așa sau va fi așa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discuta.

Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidemiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora și schimbăm slujba, așa ceva va dați seama că sunt bazaconii (…) Este posibil, dacă există zone mult mai afectate și situația în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paști să avem o situație mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta declarat măsurile pentru noaptea Paștelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunț eu„, spunea Raed Arafat.

Citeşte şi Paşte 2021. Raed Arafat: Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât anul trecut


loading...