Sorin Cîmpeanu vine cu raportul sumbru, în plin proces pentru învățatul online: Un milion de copii din trei au probleme cu internetul!

În plin scandal cu mutarea cursurilor în mediul online, Sorin Cîmpeanu vine, marți seară, cu o statistică ireală în ceea ce privește problemele pe care le au elevii cu învățatul online.

26 oct. 2021, 20:35
Sorin Cîmpeanu vine cu raportul sumbru, în plin proces pentru învățatul online: Un milion de copii din trei au probleme cu internetul!
Sorin Cîmpeanu cere verificarea tezelor de doctorat din ultimii 30 de ani DOCUMENT

Sorin Cîmpeanu vine cu raportul sumbru, în plin proces pentru învățatul online. Se pare că nu mai puțin de un milion de copii, din trei milioane stau la țară și au probleme cu conectivitatea la internet.

Sorin Cîmpeanu vine cu raportul sumbru, în plin proces pentru învățatul online: Un milion de copii din trei au probleme cu internetul!

”Un milion de copii din trei milioane stau la țară și au probleme cu conectivitatea de internet. Asta e prima problemă, nu poate să o rezolve Ministerul Educației, trebuie și pregătirea profesorilor, de care ne putem ocupa eu, dar și echipamentul necesar.

Viteza de transforamre a fost mult mai mică decât viteza de evoluție. Vom fi obligați să mergem spre digitalizare, chiar dacă nu e pandemie.

A fost o alegere să fiu ministru al Educației, trebuie să fii mereu în priză și cu fața spre educație. Concursurile de directori trebuie să fie relevante și să privească doar competența, nu și considerentele politice.

În Romînia sunt peste 17 mii de școli. La testele PISA avem rezultate slabe pentru că nu ne pregătim elevii pentru lucrurile practice. Competențele practice se dobândesc în laboratoare, ateliere, care au dispărut în ultima vreme. De mulți ani, finanțarea la învățământul superior se face în funcție de cât finanțează statul pentru fiecare student în parte.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Prima TV.

Ministerul Educației se joacă alba-neagra cu soarta elevilor. Deși Sorin Cîmpeanu anunța o vacanță de doar două săptămâni pentru școlari și revenirea fizică în bănci pe 8 noiembrie, surse din minister anunță că aceștia ar putea trece de la data anunțată în format online.

Scenariul ar fi valabil în măsura în care situația genrată de pandemia COVID nu se îmbunătățește semnificativ până atunci. Varianta propusă oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Educație Privată.

Citește și: Încă un an pierdut pentru elevi! “Vacanța” de două săptămâni se va prelungi pe termen nedeterminat cu școala online! Cum s-a ajuns de la “școlile se închid ultimele” la iluzia că școala online poate suplini educația formală din clase


loading...