Sorin Cîmpeanu vrea mai multe ore de sport pentru elevii de liceu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vrea să crescă numărul orelor de educație fizică și sport în școlile din România. "Eu aș vrea să creștem de la o oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus Sorin Cîmpeanu. În prezent, planurile cadru prevăd deja câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu. Doar elevii de liceu au câte o singură oră de sport pe săptămână.

13 aug. 2021, 12:14
Sorin Cîmpeanu vrea mai multe ore de sport pentru elevii de liceu

Sorin Cîmpeanu vrea mai multe ore de sport pentru elevii de liceu.
„Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

De altfel, ministrul Educaţiei anunţa în martie că planurile cadru pentru liceu, clasele IX-XII, cele care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat acestora, vor fi gata în toamna aceasta și ar urma să intre în vigoare de anul viitor, potrivit edupedu.ro.

Citeşte şi: Situaţie incredibilă, ministrul Sportului se antrenează în Bulgaria din cauza absenţei unui velodrom în România. Eduard Novak se pregăteşte pentru Jocurile Paralimpice

Prin amânarea acestor planuri-cadru elevii care intră în toamnă în clasa a IX-a vor face ore după vechile planuri-cadru. Se întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

La liceu, majoritatea filierelor au câte o oră pe săptămână.

Citeşte şi: Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară: Ce a spus sportiva despre viitorului ei: Ştiu că decizia, dacă va fi să merg acolo, o voi lua VIDEO

 

Anul şcolar 2021 – 2022. Noi reguli de funcţionare a şcolilor din septembrie, reglementate printr-un nou ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în acest moment, decizia este de reluare a cursurilor, cu prezenţa fizică a elevilor la şcoală, însă acest lucru depinde de modul în care va evolua pandemia de COVID-19.

Sorin Cîmpeanua anunţat că la începutul lunii septembrie va fi semnat un ordin comun de către miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii care va reglementa „toate aspectele necesare” începerii şcolii în condiţii de siguranţă, adaptate la „realităţile existente” în România.

Citeşte şi: An şcolar 2021-2022. Sorin Cîmpeanu a anunţat ce elevi vor face în continuare ore online


loading...
Partenerii noștri