Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară: Ce a spus sportiva despre viitorului ei: Ştiu că decizia, dacă va fi să merg acolo, o voi lua VIDEO

Larisa Iordache era una dintre preferatele în finala de la bârnă. Gimnasta a fost nevoită să se retragă, cu două ore înainte de concurs, doborâtă de problemele ei medicale.

06 aug. 2021, 17:13
Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară: Ce a spus sportiva despre viitorului ei: Ştiu că decizia, dacă va fi să merg acolo, o voi lua VIDEO

Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară. Odată cu ieşirea Larisei de la finală, s-a dus şi o mare şansă pentru România de a mai cuceri o medalie olimpică, în a doua săptămână de la JO 2020. Din păcate, Iordache a fost, încă o dată, afectată de probleme de sănătate, adică cele care i-au marcat toată cariera, în momentele importante, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Larisa Iordache, mărturisire emoţionantă la revenirea în ţară: Ce a spus sportiva despre viitorului ei

Astăzi, la revenirea în ţară, Iordache, medaliată cu bronz cu echipa României la JO 2012, a încercat să explice ce s-a întâmplat, la Tokyo, şi, totodată, a comentat posibilitatea de a merge la JO 2024, la Paris.

„Cu siguranţă, finala ar fi fost alta (n.r. – dacă ar fi participat). Pentru că, având adversare pe măsură, e clar că atunci concentrarea era alta, şi la mine şi la ele (n.r. – adversarele sale). Văzând finala, aş fi fost pe podium, dacă mi-aş fi făcut integralul excepţional, aşa cum ştiu eu. Măcar puţin mai bine decât în calificări (n.r. – a obţinut al 4-lea punctaj). Şi acum, cu siguranţă, acum aveam o medalie de gât, eram super fericită. Dar cu toate astea, sunt mândră de mine că am luat deciziile pe propria răspundere. Sunt destul de matură, încât să încerc să gândesc cu mintea mea pentru a putea trece peste cât mai repede.

Decizia de a renunţa la finală a fost foarte grea. A fost bulversant, în primul rând, pentru că îmi doream atât de mult. Am sperat până în ultimul moment, am încercat, dar n-am putut din cauza durerii. Din câte am înţeles, e destul de avansată problema la gleznă. Dar asta e, încercăm să remediem.

Sunt bine momentan, sunt fericită că sunt acasă. Atunci când o să mă aşez pe canapeaua mea acasă, voi fi bine. Dezamăgirea încă există, însă nu sunt supărată nici măcar o secundă pentru că am tras de mine. Din păcate, nu mi-am fructificat şansa pe care mi-o doream atât de mult. Mi-am dorit foarte tare să fiu pe podiumul olimpic. Dar nu poţi să trăieşti cu un „dacă֧“ sau un „dar“. Nu pot şti niciodată cât de bine aş fi putut face, pentru că durerea exista. Aş fi riscat o accidentare mult mai mare. Aşa că prefer să fiu sănătoasă pentru a-mi fructifica momentele din viaţa mea de zi cu zi, cât şi în cariera mea de gimnastă.

Glezna îmi e umflată acum pentru că am stat multe ore pe drum. Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor cu zilele astea de pauză şi să mă întorc cu forţe noi. Sper ca tratamentele să funcţioneze la glezna mea şi să fie totul OK pentru că mă întoarce la antrenament cu forţe proaspete. Sper ca în Japonia, în toamnă, să fiu pe podiumul mondial şi să fiu mândră de mine, cât şi mama.

Nu pot să mint, m-a bătut gândul (n.r. – întrebată despre participarea la JO 2024). Însă cred că totul se va aranja aşa cum va trebui. Ştiu că decizia, dacă va fi să merg acolo, o voi lua. Şi dacă voi fi sănătoasă, cu siguranţă. Dar îmi doresc să iau totul pas cu pas, să trăiesc în prezent şi să fructific viitorul cât de bine pot.”

Citeşte şi: Larisa Iordache, la un pas să rămână fără un rinichi! Mărturisirea cutremurătoare a unei mari campioane


loading...