Sorin Constantinescu a demisionat din Guvern

A demisionat din Guvern consilierul lui Ludovic Orban în domeniul jocurilor de noroc 

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 16:20
Sorin Constantinescu a demisionat din Guvern
Un consilier guvernamental și-a anunțat astăzi demisia din funcție printr-un mesaj postat pe Facebook. „Astazi mi-am incetat activitatea de consilier la Guvernul României”, a scris acesta. „Astazi mi-am incetat activitatea de consilier la Guvernul Romaniei. Multumesc tutoror pentru sprijinul acordat si pentru efortul depus ! Sper ca am reusit sa pun si eu umarul la trecerea peste aceasta criza in conditii decente!”, a scris Sorin Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Sorin Constantinescu, expert al industriei de gambling, a fost desemnat consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc.

Sorin Constantinescu are o carieră de aproape trei decenii în sectorul jocurilor de noroc, în funcții de antreprenor, manager, lider de asociație, cu specializări în combaterea spălării banilor, a fraudelor de acest tip și în studierea și prevenirea dependenței de jocuri de noroc. El a activat foarte intens de-a lungul acestor trei decenii, nu numai ca om de afaceri, ci mai ales ca expert în domeniu.

După absolvirea Institutului Politehnic din Timișoara, el s-a specializat în acest domeniu obținând o licență în economie (Universitatea Româno-Americană – Facultatea de Economia Turismului Intern și Internațional), un masterat în „Investigarea Fraudelor” (Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”), o specializare la CNAI – Colegiul Național de Afaceri Interne și doctoratul în Ordine Publică și Siguranță Națională pe tema „Aspecte specifice criminalității economico-financiare din domeniul jocurilor de noroc”.

Şi-a consolidat expertiza că participant și speaker la peste 40 de târguri internaționale și conferințe în domeniu (ICE – Londra, Milano, Las Vegas) și la cursuri și workshopuri în Nevada – SUA pe teme precum identificarea trișorilor în cazinouri, psihologia jucătorului sau detectarea dependenței de jocuri de noroc. În urma acestui efort permanent de perfecționare, el a scris studii, articole și cărți în domeniu și a fost cooptat în multe proiecte specifice, private sau publice, ca expert și persoană foarte activă, directă și decisă mereu să inoveze și să reformeze domeniul.

Ca Președinte AOCR (Asociaţia Organizatorilor de Cazinouri din România), consultant-expert la ONJN și la Academia de Poliție și în alte funcții deținute, el a oferit mereu un punct de vedere competent și actualizat la chestiunile în discuție, fiind chiar cel care a semnalat necesitatea unui Oficiu Național pentru Jocuri de Noroc și contribuind la fondarea acestuia.

Practica sa profesională are în portofoliu funcții de management și/sau consiliere la vârf în diverse companii internaționale din domeniu dar și funcția de Consilier al Directorului General la Compania Națională „Loteria Română” – poziție pe care a părăsit-o voluntar după mai puțin de doi ani din cauza incompatibilităților de viziune cu managementul din perioada 2012-2013.

Imaginea publică a lui Sorin Constantinescu este una foarte sinceră, deschisă și transparență, cu aplecare specială pe problemele dependenței de jocuri și a rentabilizării acestei industrii în beneficiul Bugetului de Stat, el fiind adesea cel care a sfătuit populația în diverse apariții publice să nu-și riște banii destinați altor nevoi în jocuri în care statistic nu se poate câștiga, cât și cel care a semmnalat lipsa de rentabilitate și transparență a personalului de la vârf al Loteriei Române. În prezent, Sorin Constantinescu (52 ani, căsătorit, doi copii) este Președinte al AOCR (Asociația Organizatorilor de Cazino din România) și operator privat în industrie, deținând și conducând companiile PokerFest România – cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de est – și Gaming Consulting – liderul pieței românești de consultanță în domeniul jocurilor de noro