Sorin Dimitriu, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Sorin Dimitriu a solicitat suspendarea sa din funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, începând cu data de 18 mai 2016, informează un comunicat al CCIR.

19 mai 2016, 16:12
Sorin Dimitriu, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Suspendarea i-a fost cerută de preşedintele CCIR, Mihai Daraban, ca urmare a deciziei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a dispune efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta.

Sorin Dimitriu, care este şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal de procurorii DNA pentru că a atestat, în mod nereal, că instituţia pe care o conducea îndeplinea condiţiile cerute de legislaţia Uniunii Europene pentru a putea obţine fonduri nerambursabile.

El este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, ambele în formă continuată.

În contextul implementării a trei proiecte finanţate din fonduri europene, în 2009, Dimitriu, în calitate de preşedinte, a atestat, în mod nereal, că instituţia pe care o conducea îndeplinea condiţiile cerute de legislaţia Uniunii Europene pentru a putea obţine fonduri nerambursabile.

Citeşte şi: Preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, URMĂRIT PENAL pentru obţinerea ilegală de fonduri europene