Sorin Grindeanu a demisionat de la conducerea ANCOM

Sorin Grindeanu a demisionat de la ANCOM. El a notificat conducerile celor două camere ale Parlamentului că renunţă la funcţie după ce a fost ales prim-vicepreședinte al PSD. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 12:52
Sorin Grindeanu a demisionat de la conducerea ANCOM

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților de luni s-a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM.

Demisia sa vine în contextul revenirii sale în PSD și alegerii sale, la congresul din luna august, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii.

Sorin Grindeanu fusese exclus din PSD, după ce guvernul condus de el a fost schimbat prin moţiune de cenzură chiar de partidul care îl propusese, condus atunci de liviu Dragnea. 

În noiembrie 2017, Sorin Grindeanu a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) la propunerea premierului de atunci social-democratul Mihai Tudose.

 

Cine este Sorin Grindeanu

Născut în decembrie 1973, Sorin Grindeanu este absolvent al Facultăţii de Matematică din Timişoara. A intrat în politică în 1996 şi a ajuns, pentru prima dată, la Palatul Victoria, în decembrie 2014. A deţinut funcţia de ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Ponta, timp de un an. În 2012 a câştigat un mandat de deputat, iar în iunie 2016 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. A renunţat la această funcţie pentru a deveni, pe 4 ianuarie 2017, premier.

Mandatul său a fost marcat de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13, la propunerea ministrului justiţiei Florin Iordache. Actul normativ, în care se stabilea un prag al prejudiciului de 200.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu, a provocat proteste imense. Florin Iordache a demisionat, iar ordonanţa a fost abrogată de Guvern şi, ulterior, anulată de Parlament.

După doar 6 luni de mandat, Sorin Grindeanu a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, ceea ce a dus la o premieră în politica românească. Majoritatea parlamentară a adoptat o moţiune de cenzură prin care şi-a demis propriul Guvern.