Sorin Grindeanu a făcut amenințarea finală pentru TAROM. Riscă să se desființeze dacă nu respectă planul de redresare. Ce urmează să se întample cu compania de stat?!

Încă o companie de stat riscă să intre în faliment. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a dat vestea proastă despre TAROM. 

30 aug. 2022, 18:25
Sorin Grindeanu a făcut amenințarea finală pentru TAROM. Riscă să se desființeze dacă nu respectă planul de redresare. Ce urmează să se întample cu compania de stat?!

TAROM se află de ani de zile pe pierdere, o tendință ce nu poate continua la nesfârșit, susține ministrul Transporturilor. Din acest motiv, compania de stat trebuie să pună în practică un plan de redresare, urgent, a avertizat oficialul MT.

„Situația economică a TAROM-ului nu e una fericită, dar statul român, în speță Ministerul Transporturilor, a agreat împreună cu Comisia Europeană un plan.

Ca să avem o șansă să salvăm compania națională de transport aerian, trebuie să punem în aplicare acest plan, pe care conducerea Tarom, indiferent care e ea, trebuie să-l urmărească pas cu pas. 

Vreau să subliniez că orice abatere de la acest plan agreat cu Comisia Europeană ne va duce în scenariul din alte țări din regiune. Dacă ne uităm în jur, singurele companii naționale de transport aerian care au rămas pe piață sunt TAROM și LOT-ul polonez.

În rest, toate au fost închise, toate sunt falimentare. Așa că avem această șansă”, a precizat Sorin Grindeanu.

 

S-a dat ultimatumul pentru compania TAROM

 

De ani de zile se discută despre planul de restructurare și de salvare a TAROM, însă nimic nu s-a întâmplat până acum, în acest sens.

Comisia Europeană a aprobat planul de redresare al TAROM în iunie 2021, cu două clauze. Compania să renunțe la factorii care produc pierderi, iar TAROM să devină profitabilă din 2025. În caz contrar, societatea riscă să fie închisă sau privatizată, dacă va dori vreo altă companie internațională s-o cumpere.

TAROM este pe pierdere din anul 2007.