Sorin Grindeanu: „A fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construirea secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construirea secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea.

08 aug. 2022, 23:40
Sorin Grindeanu: „A fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construirea secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea”

Anunţul ministrului Sorin Grindeanu a fost completat de un comunicat, emis tot luni seară, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a precizat şi valoarea contractului.

„A fost finalizată reevaluarea ofertelor şi desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia secţiunii Cheţani-Câmpia Turzii din Autostrada Braşov- Târgu Mureş – Cluj- Oradea. Asocierea de constructori austrieci şi germani, care a câştigat licitaţia cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor, după semnarea contractului”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

El a adăugat că pentru acest tronson de autostradă, care are o lungime de 15,70 km, finanţarea este din fonduri europene nerambursabile.

Citeşte şi: Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: „Sigur că mai vreau un mandat. Rezultatele strategiilor pe care le-am trasat se văd în ani de zile”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a menţionat că durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor, precizând şi valoarea acestuia.

”Luni, 08.08.2022, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru „Proiectarea şi execuţia Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Cheţani – Câmpia Turzii – Relicitare.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a transmis, luni seară, CNAIR.

Citeşte şi: PNL dă asigurări că va respecta rotaţia premierilor în cadrul Coaliţiei: „PNL îşi respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliţie nu face excepţie”