Sorin Grindeanu, acuzaţii către ministrul Voiculescu: Sunteți principalul vinovat de moartea acestui român!

Sorin Grindeanu a luat cuvântul în timpul dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Fostul premier a venit cu acuzaţii grave la adresa ministrului Sănătăţi-

15 feb. 2021, 18:07
Sorin Grindeanu, acuzaţii către ministrul Voiculescu: Sunteți principalul vinovat de moartea acestui român!
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, acuzaţii către ministrul Voiculescu. Gindeanu îl acuză pe Voiculescu de moartea unui român care a murit ăn Belgia.

Sorin Grindeanu, acuzaţii către ministrul Voiculescu. Anunţul făcut de fostul premier

„Azi dimineața am aflat că un alt român ars a murit. Avea 51 de ani, fusese internat cu arsuri grave după ce s-a electrocutat în ianuarie și a fost transferat cu foarte mare întârziere în Belgia”, a început Grindeanu. „În țară, a îndurat un adevărat calvar. A fost internat la Constanța, apoi mutat la Iași. Acolo, transferul său în străinătate a fost anulat înainte de a fi urcat în avion, fiind adus în Capitală”.

„După o altă săptămână de chinuri groaznice, a fost transferat către spitalul belgian. Prea târziu, din păcate! Am urmărit la televizor toate etapele înfiorătoare ale acestei suferințe și sunt convins că milioane de români au simțit aceeași revoltă ca mine. O ascultam pe soția sa, disperată, cum întreba de ce trebuie să suporte un asemenea tratament inuman și nimeni nu-i răspundea”, a continuat el.

„Ministrului Vlad Voiculescu sunt sigur că nici nu i-a păsat de acest caz până azi dimineață, când a venit vestea tragică. Abia atunci a știut să facă ce știe mai bine, să fugă de răspundere. A anunțat că trimite Corpul de control la spitale, deși marea problemă rămâne haosul deciziei de transfer în Belgia. De aceea, îi spun acum în față lui Vlad Voiculescu: «Domnule ministrul, sunteți principalul vinovat de moartea acestui român»”, a mai spus Grindeanu, pe tonul aplauzelor colegilor săi parlamentari.

Opziţia vine cu acuzaţii grave împotrivta ministrului Sănătăţii. PSD spune că Vlad Voiculescu a gestionat prost cria sanitare provocate de pandemia de coronavirus. Social-democrații enumeră în textul moțiunii simple pe care o depun miercuri la Camera Deputaților o serie de lucruri pe care ministrul ar fi trebuit să le facă după preluarea mandatului și nu le-a făcut, arătând că multe dintre acestea Vlad Voiculescu i le reproșa predecesorului său, Nelu Tătaru.

„De o lună și jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină și să corecteze tot ce ați criticat atunci când erați în Opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum”, au scris deputații PSD în moțiunea îndreptată împotriva ministrului Sănătății, sub titlul „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”.

Ei îl acuză pe ministrul Sănătății că, deși se plânge că nu se testează destul, nu a făcut nimic pentru îmbunătțirea acestui proces.

„Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide!

Citeşte şi: Scandal la moţiunea împotriva ministrului Voiculescu. ioloş şi Pâslaru, daţi afară din plen. Alexandru Rafila: Suferă de amnezie!