Sorin Grindeanu anunţă un nou contract de reparații la infrastructura feroviară. Banii vin din PNRR

Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al transporturilor şi infrastructurii, a anunţat semnarea contractului de finanţare pentru pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară.

09 feb. 2023, 14:35
Sorin Grindeanu anunţă un nou contract de reparații la infrastructura feroviară. Banii vin din PNRR
Sorin Grindeanu anunţă un nou contract e reparații la infrastructura feroviară. Banii vin din PNRR

Sorin Grindeanu anunţă un nou contract e reparații la infrastructura feroviară. Potrivit ministrului, CFR a ajuns la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea și repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimată de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocați prin PNRR.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: „Ne-am dori ca Autostrada Unirii să fie continuată până la Chişinău şi Odesa”

„Un nou contract pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară a fost semnat astăzi de CFR. Compania ajunge astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea și repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimată de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocați prin PNRR!

Contractul de astăzi are ca obiect lucrări prin care se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea gradului de siguranță a circulației pe 41,83 km din cadrul tronsonului de cale ferată Tecuci-Iași. Este un contract cu o valoare 163 de milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt de tip Quick Wins.

Constructorul român are la dispoziție 18 luni pentru a finaliza lucrările pe cele 10 Loturi (Lot 1: Tutova – Zorleni; Lot 2: Bârlad – Zorleni; Lot 3: Bârlad – Banca; Lot 4: Zorleni – Banca; Lot 5: Zorleni – Crasna). Reparațiile pe Loturile 6-10 se vor desfășura pe mai multe tronsoane cuprinse între Banca și Crasna. Constructorul va achiziționa și va înlocui o serie de componente ale suprastructurii căii ferate: șine, traverse, aparate de cale, piatră spartă”, este mesajul postat de Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ministrul Sorin Grindeanu l-a impresionat pe jurnalistul Cătălin Striblea: „Unii o să mă înjure”