Sorin Grindeanu are convingerea că proiectul gazoductului Iaşi - Ungheni va fi realizat înainte de 2019

Publicat: Joi, 23 Martie 2017 15:39 // Actualizat: Joi, 23 Martie 2017 15:39 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul gazoductului Iași - Ungheni a fost analizat la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, de la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, precizând că are convingerea că acesta va fi realizat înainte de anul 2019.

Foto: gov.ro

Întrebat dacă există garanții din partea Executivului din Republica Moldova că proiectul gazoductului Iași — Ungheni, cu prelungire până la Chișinău, va fi realizat până în anul 2019, Grindeanu a spus că acest termen va fi "devansat".

"A fost un punct discutat, azi, îndelung în cadrul întâlnirii noastre. Sunt termene concrete pe care și Ministerul Economiei de la noi, (...) de asemenea, reprezentanții din Republica Moldova și le-au asumat. Suntem optimiști și eu și domnul prim-ministru Filip că termenul de 2019 va fi devansat", a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamț, în conferința de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

La rândul său, Pavel Filip a afirmat că Executivul moldovean și-a propus ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018.

"Securitatea energetică cred că este una dintre cele mai importante pentru Republica Moldova. (...) Cât ține nemijlocit de acest proiect, de (...) dezvoltare a proiectului conductei de gaze naturale Ungheni — Chișinău, vom face absolut tot posibilul ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018", a susținut Pavel Filip.

Potrivit premierului moldovean, în acest sens, au fost semnate acordurile de finanțare atât cu Banca Europeană de Investiții, cât și cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

"În timpul ședinței, domnul ministru Tudose ne-a spus o veste foarte bună. (...) Comisia Europeană a hotărât să mărească partea grantului prin care va fi finanțat acest proiect, de la 10 milioane de euro până la 40 de milioane de euro", a mai afirmat Pavel Filip.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gazoductul Iasi Ungheni Pavel Filip Sorin Grindeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H