Sorin Grindeanu, atac la Iohannis: „Au murit peste 1500 de români în ultimele 10 zile. Iohannis ne spune să avem răbdare”

Prim-vicepreşedintele PSD a susţinut miercuri o conferinţă de presă, în cadrul căreia a pus din nou tunurile pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că are prea multă răbdare cu negocierile dintre forţele de dreapta, pentru formarea noului guvern.

16 dec. 2020, 16:51
Sorin Grindeanu, atac la Iohannis: „Au murit peste 1500 de români în ultimele 10 zile. Iohannis ne spune să avem răbdare”

Sorin Grindeanu

a afirmat din nou că cea mai bună soluţie în acest moment este desemnarea ca premier a lui Alexandru Rafila, din partea PSD, care să alcătuiască un guvern de uniune naţională, format din specialişti, care să treacă România prin criza sanitară provocată de Covid 19 şi prin campania de vaccinare ce urmează.

„Peste 1.500 de romani au murit in ultimele 10 zile din cauza pandemiei. Iohannis tocmai ne-a zis ca asa e in negocieri, sa avem rabdare. Virusul nu a mai avut rabdare cu acesti oameni. Cati romani mai trebuie sa moara ca Iohannis si gasca pierzatorilor sa intelega ca au pierdut alegerile? De 10 zile se cearta pe ciolan, se cearta pe functii, nu vorbesc de solutii, nu vorbesc de ceea ce trebuie facut urgent pentru a opri pandemnia sau a relansa economia.

Sorin Grindeanu susţine că negocierile pentru guvern au devenit „un circ penibil”

Sunt total iresponsabili, Iohannis si Orban se joaca de-a demisia, cum sa-ti dai demisia acum doua saptamani, sa faci circul penibil cu Citu si pe urma sa te autopropui tot tu? De 10 zile singura lor grija e sa deturneze votul romanilor. Sunt slabi, iar țara se scufundă. Nu functiile lor conteaza acum, ci viata noastra a tuturor, a romanilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referindu-se la posibilitatea formării unei coaliţii de stânga, că din informaţiile sale, PSD nu negociază cu un alt partid sau mai degrabă niciun alt partid nu negociază cu PSD.

Şeful statului a calificat drept „pur şi simplu fals” acel narativ al PSD potrivit căruia ei au câştigat alegerile. În ceea ce priveşte posibilitatea ca PSD să boicoteze reunirea noului Parlament, preşedintele a afirmat că nu există niciun motiv să facă aşa ceva.

Iohannis a convocat noul Parlament pentru data de 21 decembrie.

Citeşte şi: Ludovic Orban vrea să fie din nou premier. Şedinţă decisivă la PNL miercuri seară