Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul Belina. Ce a spuns despre relaţia cu Dragnea: Avem o relaţie sinusoidală

Fostul premier Sorin Grindeanu a ajuns în faţa procurorilor DNA, transmite România TV. Acesta a dat declaraţii în calitate de martor în dosarul Belina. La ieșirea din sediul DNA, Sorin Grindeanu nu a oferit prea multe explicaţii.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 10:58
Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul Belina. Ce a spuns despre relaţia cu Dragnea: Avem o relaţie sinusoidală

UPDATE. La ieșire de la DNA, Sorin Grindeanu a ținut să precizeze că în fața procurorilor a povestit aceleași lucruri ca și data trecută, despre episodul de pescuit de la Belina.

„Nu au fost lucruri noi, au fost chestii procedurale. Nu pot să intru în amănunte. Cred că a văzut toată țara că am fost la acel pescuit, doar o singură dată. Ceea ce am declarat și data trecută. Că am fost la pescuit, am pescuit, m-am întors la București. Nu pot să dau amănunte, nu este procedural corect. Nu vreau să fac aprecieri. (…) Adevărul așa cum a fost. Că am pescuit. Am toată deschidera să vă răspund la întrebări la care pot să răspund și să nu încurc anumite lucruri procedurale de aici”, a declarat Sorin Grindeanu. Întrebat despre relația cu Liviu Dragnea, acesta a spus: „Sinusoidală. Știți că sunt matematician”.

Preşedintele ANCOM a subliniat în faţa presei că o să dea toate detaliile după ce va ieşi de la DNA. Fostul premier a punctat că a fost citat în calitate de martor.

Sorin Grindeanu a mai fost audiat în toamna anului trecut de procurorii anticorupţie. La vremea respectivă, Sorin Grindeanu preciza că a fost chemat în calitate de martor.

„În primul rând, aş vrea să înlătur anumite lucruri. Am fost chemat acolo ca martor, ca orice cetăţean al României, când e chemat, merge, că altfel e luat cu mascaţii. Cred că pe la jumătatea lunii septembrie. În niciun caz nu e vorba de denunţuri, cum am văzut că a apărut în anumite articole. Tot în presă am văzut că s-a dat un fragment din ce am declarat acolo. Guvernul pe care l-am condus e un Guvern politic. Numirile în diverse funcţii sunt politice, astfel încât această coaliţie care susţine Guvernul îşi propune şi numeşte persoane pe funcţii. Acest lucru a fost valabil şi în speţa dată. Propunerea respectivă vine din partea Ministerului de Interne, a doamnei ministru care ne-a făcut această propunere. Lucrurile sunt clare. Eu proveneam din administraţia locală înainte de a fi premier. Eu nu am interacţionat, nu am auzit de Tel Drum, de posibili acţionari. Dar în cele 6 luni cât am fost premier nu mi-a venit niciun fel de informare, niciun fel de discuţie legată de Tel Drum. Dacă erau anumite lucruri, ca premier, aş fi fost informat. Nu a venit niciun ministru să îmi spună că există legături, presiuni sau ceva de tipul ăsta. Din postura pe care am avut-o, aş fi fost informat, în mod normal. Nu a fost cazul. Am făcut o declaraţie atunci şi am spus aceleaşi lucruri pe care vi le-am spus şi dumneavoastră”, declara Sorin Grindeanu.