Sorin Grindeanu, „campion” la păcănele în studenție. Câți bani a pierdut ministrul și ce spune despre consumul de marijuana: „Nu mai mult de două ori”

Sorin Grindeanu a fost sincer și a vorbit despre perioada din studenție. Ministrul Transporturilor susține că era un elev silitor și activități care ar fi putut să îi pericliteze acest statut nu se aflau în atenția lui. Însă, ca toți tinerii, și el a mai „călcat strâmb”.

07 oct. 2023, 09:29
Sorin Grindeanu, „campion” la păcănele în studenție. Câți bani a pierdut ministrul și ce spune despre consumul de marijuana: „Nu mai mult de două ori”
Sorin Grindeanu, „campion” la păcănele în studenție. Câți bani a pierdut ministrul și ce spune despre consumul de marijuana: „Nu mai mult de două ori”

Sorin Grindeanu a dezvăluit ce făcea pe vremea în care era student. Ministrul Transporturilor a mărturisit că a jucat la păcănele și i s-a oferit și ocazia de a fuma marijuana. Liderul social-democrat a știut, însă, când să se oprească pentru a nu îi fi afectat parcursul academic.

Citește și: Sorin Grindeanu aruncă bomba! ”Ministerul Transporturilor are nevoie în octombrie de 800 de milioane de lei, doar pentru cofinanțare”

Sorin Grindeanu, despre experiența cu păcănelele și marijuana

Ministrul Transporturilor a povestit că, în timpul studenţiei, a jucat la păcănele, însă nu mai mult de câteva ori. Din păcate, nu a avut parte de câștiguri, ci din contră, astfel că nu a vrut să continue.

„Sincer, cred că da, în studenţie, dar nu mai mult de două ori. Nu mai mult! Fiind totuşi un bun student la matematică, info, nu-mi dădeau bine acele aranjamente. Am pierdut, bineînţeles, dar nu mult. Şi n-am mai jucat”, a povestit Sorin Grindeanu în cadrul emisiunii Insider Politic.

Întrebat dacă a fost vreodată tentat să încerce şi marijuana, liderul PSD a răsăpuns negativ: „Nu. N-am fumat”. Discuția despre păcănele și marijuana cu Sorin Grindeanu a avut loc în contextul ultimelor legi adoptate de Guvern. Recent, guvernanții au adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care reglementează industria pariurilor şi a păcănelelor.

„În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situaţia în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara ţării şi chiar a Uniunii Europene”, a spus şeful Executivului, Marcel Ciolacu. Premierul a mai spus că Guvernul „creşte semnificativ taxele pentru toate licenţele de jocuri de noroc şi limitează drastic spaţiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie”.

„Realitatea ne arată că s-a depăşit orice limită! Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere! În pandemie, au stat la masa Guvernului! Acum ameninţă politicieni şi concediază jurnalişti, cumpărând protecţie la vârful unui trust străin care are două ziare mari din România”, a mai spus Ciolacu.

Șeful PSD a mai anunţat că legea prin care toate sălile de jocuri de noroc vor fi scoase în afara localităţilor, aflată momentan în Parlament, va fi votată în regim de urgenţă şi a adăugat că nu se va lăsa intimidat de presiunile venite de la vârful industriei jocurilor de noroc.

Citește și: Sorin Grindeanu: Modul în care arată Gara de Nord este „o rușine națională”. Am trimis Corpul de control să verifice