Sorin Grindeanu: Modul în care arată Gara de Nord este „o rușine națională”. Am trimis Corpul de control să verifice

Gara de Nord este "o rușine națională", a spus Sorin Grindeanu, care le-a cerut celor de la CFR să scoată la licitație refacerea ei, pe fonduri europene.

03 oct. 2023, 08:46
Sorin Grindeanu: Modul în care arată Gara de Nord este „o rușine națională”. Am trimis Corpul de control să verifice

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a trimis Corpul de control să facă verificări și așteaptă raportul care va elucida ce se întâmplă acolo.

Citește și Sorin Grindeanu aruncă bomba! ”Ministerul Transporturilor are nevoie în octombrie de 800 de milioane de lei, doar pentru cofinanțare”

„Acum ca să spunem adevărul, lucrurile s-au desfășurat așa, pornind de la o altă rușine națională, modul în care arată principala gară din România, am cerut celor de la CFR să scoată rapid la licitație, pe fonduri europene, nu de la bugetul de stat, refacerea Gării de Nord. Au făcut acest lucru, dar au dat această licitație către Regionala București, care a ținut această licitație. Am văzut în presă acele suspiciuni. Am trimis Corpul de control, probabil în câteva zile îmi va veni raportul. Dacă există și cea mai mică abatere de la lege, acel raport îl voi înainte către instituțiile statului.

Pe de o parte, sunt aceste suspiciuni văzute în presă și-am trimis Corpul de control și va veni cu un raport, în care îmi va face anumite propuneri – să înaintăm raportul către DNA, către instituții de acest tip.

Pe de altă parte, această licitație a fost contestată la CNSC, care, în câteva zile, va trebui să dea răspunsul legat de contestație”, a declarat Sorin Grindeanu, despre contractul pentru modernizarea Gării de Nord și suspiciunea ce planează asupra consorțiului de firme românești care ar trebui să gestioneze lucrările.

Citește și Sorin Grindeanu: „Nu îmi permit să ne fie suspendate fondurile europene, pentru că atunci se suspendă toate proiectele”

Sorin Grindeanu: Ca ministru al transporturilor, pot să vă spun că nu îmi permit să ajungem să discutăm de o eventuală suspendare a fondurilor europene

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni seară că România nu-și permite să rateze ținta de deficit, din cauza riscului suspendării fondurilor europene.

”Toate aceste mari investiţii pe care le gestionam la Ministerul Transporturilor sunt din fonduri europene. Nu există nici măcar una care să aibă alte surse de finanţare, decât fondurile europene şi sigur, cofinanţarea care vine de la bugetul de stat. Ca ministru al transporturilor, pot să vă spun că nu îmi permit să ajungem să discutăm de o eventuală suspendare a fondurilor europene, fiindcă nu ne înscriem în ţinta de deficit sau semne de întrebare de acest tip, fiindcă în acel moment tot ceea ce ţine de marile proiecte de infrastructură din România care sunt în desfăşurare în acest moment se suspendă”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.