Sorin Grindeanu, primele măsuri după accidentul dramatic de tren de la Galați: „Am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a avut o primă reacție după accidentul grav care a avut loc, sâmbătă seara, la Galați.

25 mart. 2023, 20:54
Sorin Grindeanu, primele măsuri după accidentul dramatic de tren de la Galați: „Am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”

Sorin Grindeanu a cerut reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

„În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu solicită verificări și măsuri rapide din partea șefului CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cum s-a petrecut accidentul din Galați

Un accident grav de tren a avut loc la Galați, unde o locomotivă a intrat într-un tren de călători. Potrivit primelor informații, sunt cel puțin 4 victime. Două sunt în stare gravă, iar una a intrat în stop cardiorespirator.

Printre cei răniți sunt și angajați ai CFR. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.

Citește și Tren plin cu pasageri, spulberat de o locomotivă la Galați. Sunt cel puțin patru victime, dintre care două în stare gravă

Un vagon al trenului este distrus complet în zona în care a fost lovit de locomotivă. Nu se știe dacă persoana care a intrat în stop cardiorespirator este mecanicul de locomotivă sau este un pasager din trenul de călători.

Conform ISU Galați, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători oprit în gară.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis IPJ Galați.

Reacția CFR Călători

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului”.

Citește și Mecanicul trenului de călători care a lovit un marfar în Teleorman, reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost pus sub control judiciar