Sorin Grindeanu, despre atacarea alegerilor din Capitală: „Gabriela Firea pregăteşte demersul împreună cu avocaţii”

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, susține că s-a discutat, la nivelul PSD, atacarea alegerilor din Capitală, iar Gabriela Firea pregătește demersul împreună cu avocații.

01 oct. 2020, 13:01
Sorin Grindeanu, despre atacarea alegerilor din Capitală: „Gabriela Firea pregăteşte demersul împreună cu avocaţii”

Conducerea PSD s-a întâlnit joi cu primarii de sector ai partidului pentru a decide strategia pentru următoarea perioadă privind scandalul posibilei fraudări a alegerilor din Capitală. Surse social-democrate au declarat că, în urma discuțiilor interne, conducerea partidului nu susține dorința Gabrielei Firea de a solicita anularea alegerilor pe București.

„Eu cred că ancheta trebuie să se desfășoare fără nicio presiune politică. Există o suspiciune din partea fiecărui român, după ce au văzut imaginile de aseară. Românii trebuie să aibă certitudinea că votul lor a fost numărat corect. De asemenea, domnul Tudorache a făcut o sesizare la BEC pentru situația de la Sectorul 1. 

În momentul în care am văzut, în plus față de datele pe care le aveam ieri, am văzut și imaginile de aseară, există suspiciuni privind votul de la Capitală. Doamna Firea, împreună cu avocații se vor consulta și în cel mai scurt timp vă vor anunța ce decizie au luat.

Gabriela Firea acuză o conspiraţie împotriva ei: „Cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. S-au gândit la un plan diabolic”

Există suspiciuni foarte, foarte mari și aceste semne de întrebare privitoare la procesul electoral din București trebuie înlăturare, este un demers necesar pentru sănătatea democrației din României. Nu înțeleg de ce opun unii, apăruți din spuma mării, renumărării voturilor, asta chiar nu înțeleg.

Au fost discuții împreună cu avocații și în momentul în care pregătești o anumită acțiune trebuie să ai toate datele. Noi am avut o discuție la nivel politic, dar acțiunea trebuie pregătită de avocați.”, a spus Sorin Grindeanu.

Liderii PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au avut, joi dimineață, o discuție cu primarii de sector din PSD, care au candidat și la alegerile locale de duminică și cu Gabriela Firea, candidatul partidului la Primăria Capitalei. Surse apropiate discuțiilor susțin că nu s-a luat o decizie în privința unei solicitări de anulare a alegerilor pentru Primăria București, după ce Firea a acuzat fraude electorale și a cerut, pe Facebook, reluarea alegerilor.