Gabriela Firea acuză o conspiraţie împotriva ei: "Cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. S-au gândit la un plan diabolic"

Publicat: Joi, 01 Octombrie 2020 14:47 // Actualizat: Joi, 01 Octombrie 2020 23:15 // Sursa: romaniatv.net

Gabriela Firea a declarat joi că este convinsă de existenţa unui "plan diabolic" al PNL prin care au fraudat alegerile locale, parte a acestui plan fiind chiar şi exipoll-ul CURS-Avangarde prezentat la Antena3 în seara alegerilor, care a arătat o diferenţă de aproape 10 procente în favoarea lui Nicuşor Dan, în timp ce în numărătoarea parţială a BEC, ecartul este de doar 4,7 puncte.

Cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Conducerea PNL era resemnată în ultimele zile că va pierde alegerile din București. Probabil că în ultimul moment s-au gândit la un plan diabolic. Așa se explică și diferența de la exit-poll-ul CURS-Avangarde, de 10% între mine și Nicușor Dan. A bătut toate recordurile, va rămâne ca cel mai trucat exitpoll de pe planetă, dovadă că diferența dintre noi e de 4 și ceva %, nici măcar 5%", a spus joi Gabriela Firea la ieșirea din sediul PSD.

Exit-poll-ul realizat de CURS și Avangarde a fost singurul realizat în București în ziua alegerilor, iar rezultatele au fost transmise de toate televiziunile.

Exit-poll-ul final al CURS / Avangarde dădea o diferență de 9,6 puncte procentuale între Nicușor Dan (47,8%) și Gabriela Firea (38,2%), în timp ce rezultatele parțiale ale BEC arată o diferență de 4,7 puncte între cei doi (42,78% pentru Nicușor Dan față de 37,99% Gabriela Firea).

Sociologul Remuș Ștefureac (INSCOP) a explicat că alegerile din acest an au avut loc într-un context fără precedent, marcat de pandemia de Covid, ceea ce a dus la un grad major de incertitudine legat de predicțiile sociologice.

Citeşte şi: Avocatul Gheorghe Piperea: Iohannis va declara curând stare de urgenţă, pentru a bloca protestele celor care acuză fraude la alegeri

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H