Sorin Grindeanu, despre demersul DNA referitor la OUG: Eu nu am imunitate

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, referitor la solicitarea DNA de transmitere a înscrisurilor legate de elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea, că el nu are imunitate și a subliniat că a cerut și s-a respectat ca procedurile să fie conform legii.

02 feb. 2017, 16:29
Sorin Grindeanu, despre demersul DNA referitor la OUG: Eu nu am imunitate

„Am citit că s-a deschis, am văzut declarații. Tocmai spuneam, atunci când am prezentat colegilor mei în CExN: Nu am imunitate. Deci, la mine nu e o chestiune care să îi oprească. Tot ceea ce am cerut eu și ceea ce s-a respectat, din ceea ce mi-au spus colegii mei, e să se ducă toate procedurile conform legii. În rest, că sunt dosare, că nu sunt… Am mai văzut că am dat abuzul în serviciu pentru cineva apropiat mie sau… și așa mai departe”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat despre solicitarea DNA, potrivt Agerpres.

Conform unui comunicat al MJ, în cursul zilei de 1 februarie 2017, Ministerul Justiției a primit solicitarea Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție — de a transmite, până la data de 2 februarie, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea Ordonanței de urgență a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate și completate Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și cu proiectul de lege adoptat de Guvern pentru grațierea unor pedepse.

CITEŞTE ŞI: Un procuror DNA cere în instanţă sesizarea CCR pe ordonanţa de modificare a Codului Penal