Sorin Grindeanu, despre posibilitatea de a face parte din noul Guvern: „Dacă vorbim astăzi, nu!”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a răspuns fără ezitare, într-o conefrinţă de presă, că nu va face parte din noul Guvern. Fostul prim-ministru a explicat şi care sunt motivele acestei decizii

04 mai 2023, 15:48
Sorin Grindeanu, despre posibilitatea de a face parte din noul Guvern: „Dacă vorbim astăzi, nu!”

Sorin Grindeanu spune că nu va face parte din noul Guvern, el respectând protocolul în vigoare al actualei coaliţii.

“Dacă vorbim astăzi, nu, pentru că avem un protocol care este în vigoare şi care spune că prim-ministru va fi de la PSD, şi anume Marcel Ciolacu, după care anumite schimburi între PSD şi PNL”, a afirmat Grindeanu.

Citeşte şi Președintele Klaus Iohannis participă la ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea

Grindeanu a exclus şi posibilitatea de a se plimba de la un  minister la altul, numele său fiind vehiculat pentru mai multe portofolii.

“Nu merg la niciun alt portofoliu şi mă întorc în Parlament pentru că sunt deputat de Timiş. Să ştiţi că e o funcţie foarte bună, mă mândresc să fiu deputat de Timiş. Nu merge pe alte funcţii în Guvern, exclus aşa ceva”, a precizat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi Petre Daea face spectacol în ședința de Guvern: „În momentul în care zăngănesc armele oamenii se înțeleg mai greu”

Fostul prim-ministru a afirmat că stabilitatea coaliţiei trebuie pusă deasupra intereselor personale.

„Oricât de vedetă crezi că eşti, că te cheamă Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Ciucă, Rareş Bogdan sau Dan Motreanu sau Mihai Tudose, nu eşti mai important decât stabilitatea unei coaliţii. Chiar dacă tu ai impresia despre tine că eşti cel mai frumos şi mai deştept. Cel mai important lucru în această perioadă este să se asigure această stabilitate şi această majoritate, dincolo de dorinţele fiecăruia dintre noi”, a explicat Sorin Grindeanu.