Sorin Grindeanu despre referendum: Ce facem dacă românii spun că nu vor continuarea luptei anticorupţie?

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu se împotriveşte referendumului demarat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema graţierii, dar s-a întrebat, ironic, într-un "scenariu absurd", ce se va întâmpla dacă românii vor vota împotriva continuării luptei anticorupţie, aşa cum este formulată întrebarea referendumului.

29 ian. 2017, 19:12
Sorin Grindeanu despre referendum: Ce facem dacă românii spun că nu vor continuarea luptei anticorupţie?

O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (…) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare (…) dacă ne dorim continuarea luptei anticorupţie, la modul general. Întrebarea de fapt este următoare – sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?„, a spus Grindeanu, râzând.

El a afirmat că o problemă mai serioasă este dacă sistemul, în întregul său, este echilibrat.

Toată lumea îşi doreşte (continuarea luptei anticorupţie – n.r.), dar având parte de ce spuneam, de un sistem absolut perfect, într-o balanţă perfectă, iar eu ca cetăţean să mă simt sigur şi apărat în drepturile fundamentale pe care le am în faţa acestui sistem şi să am credinţa că nu este mai tare sistemul decât mine, simplu cetăţean„, a spus premierul.

Citeşte şi Sorin Grindeanu despre proteste: Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezenţa preşedintelui Iohannis în stradă săptămâna trecută

Sorin Grindeanu a precizat că acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

Premierul s-a arătat deschis şi ideii lansate de PSD, privind referendumul pentru modificarea Constituţiei şi interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. „Mi se pare o temă bună de referendum, ceea ce a propus PSD„, a spus el.

Citeşte şi Sorin Grindeanu despre graţieri: Nu-mi este foarte clar ce va propune Ministerul Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice„, informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.