Sorin Grindeanu despre proteste: Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezenţa preşedintelui Iohannis în stradă săptămâna trecută

Prezența președintelui Klaus Iohannis la protestele din stradă de săptămâna trecută a fost "o surpriză neplăcută", a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

29 ian. 2017, 17:41
Sorin Grindeanu despre proteste: Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezenţa preşedintelui Iohannis în stradă săptămâna trecută

Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezența președintelui în stradă săptămâna trecută. Eu am încercat, și nu cred că mă poate acuza nimeni, am încercat în această perioadă să am o relație instituțională corectă cu Administrația Prezidențială. Ba chiar, poate de multe ori, am lăsat de la mine anumite lucruri, tocmai pentru a avea dialog„, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.

Premierul a subliniat că el crede în libertatea de exprimare, dar „aceasta trebuie să fie însoţită de bun-simţ”. „Nu cred foarte mult în jigniri şi în lucruri care prin modul abrupt în care încerci să le exprimi că aceste lucruri duc la ceva bun„, a mai spus Sorin Grindeanu, într-o discuţie privind mesajele scandate în stradă.

Premierul a continuat să critice modul în care mesajele sunt reflectate în cadrul protestelor. „Nu mi se pare că argumentele însoţite de agresivitate verbală sunt cele care trebuie să primeze. De multe ori, această hiperbolizare e binelui şi fanatismul în a crede că ceea ce gândeşti tu e corect s-ar putea să ducă la rău„, a afirmat el.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că există „semnale” că protestele au fost politizate. „Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat, şi ceea ce s-a strigat, şi sunt semnale, sunt anumite lucruri clare politic în aceste întâlniri, cum sunt oameni care sunt veniţi în piaţă fără de culoare politică, dar în urmă cu şase săptămâni noi am avut alegeri. Cele mai bune sondaje, păreri, modul în care te exprimi într-o ţară democratică se fac prin alegeri, iar noi am câştigat aceste alegeri„, a spus el.