Sorin Grindeanu, dispus să discute cu Klaus Iohannis pentru a detensiona situaţia

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat duminică seara, la România TV, că este dispus să discute cu preşedintele Klaus Iohannis dacă acest lucru ar duce la detensionarea situaţiei, fiind „prea puţin important” cine face primul pas pentru a avea loc acest dialog instituţional.

05 feb. 2017, 20:09
Sorin Grindeanu, dispus să discute cu Klaus Iohannis pentru a detensiona situaţia

Întrebat dacă a vorbit în aceste zile cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Sorin Grindeanu a spus: „Nu am vorbit în aceste zile. Orice lucru în schimb care ar duce la calmarea situaţiei sunt dispus să îl fac. Un dialog instituţional astfel încât totul să reintre în normal”.

De asemenea, întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să iniţieze dialogul, Sorin Grindeanu a susţinut că îi este „dificil” să răspundă. Despre eventualitatea ca el să facă un pas pentru a discuta cu Iohannis, premierul a spus că orice acţiunea care ar duce la detensionarea situaţiei este bine-venit.

„O să vedem mâine (luni – n.r.) şi o să vă transmit acest lucru. Ceea ce este important e că orice acţiune care duce la detensionarea situaţiei este bine-venit. Prea puţin important cine face primul pas, dar trebuie făcut”, subliniat Sorin Grindeanu.

Peste 500.000 de oameni protestează, duminică, în toată ţara. Circa 250.000 dintre ei se află în faţa Palatului Victoria din Bucureşti.