Sorin Grindeanu, după înlocuirea lui Florin Cîţu cu Nicolae Ciucă: „Aproape fiecare om politic are la un moment dat o cădere, o rupere de ritm”

Sorin Grindeanu a făcut câteva precizări privind înlocuirea de la şefia PNL a lui Florin Cîţu cu Nicolae Ciucă. Ministrul Transportului spune că are încrederea că va fi menţinut un echilibru în coaliţie, precizând că are nimic să îi reproşeze până acum premierului.

20 apr. 2022, 23:23
Sorin Grindeanu, după înlocuirea lui Florin Cîţu cu Nicolae Ciucă: „Aproape fiecare om politic are la un moment dat o cădere, o rupere de ritm”

Sorin Grindeanu, după înlocuirea lui Florin Cîţu cu Nicolae Ciucă. Ministrul Transportului spune că s-au schimbat ingredientele faţă de noiembrie când au intrat la guvenare, dar are încrederea că va fi menţinut acest echilibru în coaliţie.

Sorin Grindeanu, după înlocuirea lui Florin Cîţu cu Nicolae Ciucă: „Aproape fiecare om politic are la un moment dat o cădere, o rupere de ritm”

Citeşte şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu, modernizat cu bani europeni. Sorin Grindeanu: „Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi”

”S-au schimbat lucrurile, în acest moment eu nu cred că trebuie să ne schimbăm modul de raportare, noi vom face ce am făcut şi până acum, ne vedem de guvernare. S-ar putea să se schimbe lucrurile în altă parte, una e să fii preşedinte PNL, alta e să nu fii. Eu îl cunosc, am încrederea că va fi menţinut acest echilibru, nu am nimic să îi reproşez până acum premierului Ciucă. Mi-aş dori ca lucrurile să continue în aceeaşi formă”, a spus Grindeanu, potrivit News.ro. 

Ministrul a precizat că în aceste luni de guvernare au arătat că există colaborare în Guvern şi nu a fost scandal, circ, pentru că lumea nu are nevoie de aşa ceva. Referitor la păstrarea lui Florin Cîţu la şefia Senatului, Grindeanu a spus că ”aproape fiecare om politic are la un moment dat o cădere, o rupere de ritm, o cădere politică”.

”Mai eşti dat jos din prim-ministru, din preşedinte de partid, stă în capacitatea fiecăruia, după un asemenea eveniment, să îşi revină, să poată să revină în jocul politic. Am încredere că Florin Cîţu, cât l-am cunoscut, are această capacitate de revenire. Dacă va hotârî PNL să îl schimbe de la Senat nu fac predicţii”, a mai declarat ministrul.

Grindeanu: Marcel Ciolacu va fi un foarte bun prim-ministru, la rocadă. În 2024 nu va mai exista un USL

Vicepremierul spune că nu-şi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, precizând că o provocare va fi în 2023 rocada la guvernare.

”Eu cred că până atunci sunt foarte multe lucruri de făcut, rocada e un moment important, în acest moment, când vorbim, e propunerea cu care am mers la Cotroceni, în toamna anului trecut, Marcel Ciolacu prim-ministru, nu s-a schimbat absolut nimic şi va fi un foarte bun prim-ministru”, a spus Grindeanu la Profit News TV.

Ministrul a dat asigurări că în 2024 nu va exista un USL, la alegerii.

”Vă asigur că în 2024 nu va exista un USL, sunt lucruri pe care nu avem cum să le facem, am înţeles momentul anului trecut, criză pandemică, social, am venit, ajutăm, o facem cu bună credinţă, dar asta nu înseamnă că vom face mixt cu candidaturi comune. Nu e în interesul nici al PSD şi nici al PNL”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă îl vede pe Klaus Iohannis jucător în 2024, vicepremierul a spus că el personal crede că acesta şi-ar dori să continue o carieră internaţională.

”Nu am niciun fel de date, e o speculaţie pe care o fac”, a completat Grindeanu.

Citeşte şi Sorin Grindeanu explică dezastrul infrastructurii din România: „Birocraţia, firmele care erau învăţate să vină, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze banii”