Sorin Grindeanu explică dezastrul infrastructurii din România: „Birocraţia, firmele care erau învăţate să vină, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze banii”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că birocraţia, atât cea din România, cât şi cea la nivel european, mai ales în ceea ce priveşte accesarea fondurilor comunitare, este altă cauză pentru care ţara noastră este codaşă în Europa la capitolul infrastructură.

04 apr. 2022, 23:11
Sorin Grindeanu explică dezastrul infrastructurii din România: „Birocraţia, firmele care erau învăţate să vină, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze banii”

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și prim-vicepreședinte PSD, a vorbit despre infrastructura de transport din România și s-a arătat de părere că statul român a rămas dator românilor din acest punct de vedere, punând aceste restanţe pe seama unui „cumul de factori”.

„Cel puţin în ultimii ani, şi nu puţini, nu a fost vorba de o lipsă de finanţare, ci a fost, în foarte multe cazuri, problemă de birocraţie şi de modul în care s-au implementat diverse proiecte şi putem să detaliem, vedem rezultatul şi anume rezultatul este cel pe care-l văd toţi românii şi nu doar toţi românii, toţi cei care vin în România. Şi anume faptul că în acest moment în România lipseşte infrastructură de transport, fie că vorbim de cea rutieră şi cea feroviară, nu avem o infrastructură nici măcar pe metrou extrem de dezvoltată în Bucureşti. Pe scurt, statul român indiferent de guvernele din ultimii treizeci şi de ani care au fost, a rămas dator din acest punct de vedere românilor”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni seară, la B1 Tv.

Grindeanu a explicat, de exemplu, că cei de la CNAIR au aşteptat peste jumătate de an pentru a primi un aviz de la Apele Române pentru un tronson de drum.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă revine în forţă: „Am fost trădată de PSD. Mi s-a cerut în BEx să dau ordonanţă pe amnistie şi graţiere, dar am refuzat”

Grindeanu a reclamat, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, că „în foarte multe cazuri prin transpunere directivelor pe care le-am făcut în aceşti ani ne-am pus singuri diverse obstacole”, el spunând că, pe lângă birocraţie, aceasta este o altă cauză pentru care România nu are infrastructură de transport.

„A treia cauză: poate unele companii, poate, deşi aş putea să o dau ca şi certitudine, au fost învăţate să vină în România, unele, să vină în România, să nu facă autostrăzi, dar să încaseze bani. Există exemple şi le ştiţi şi toţi românii le ştiu. Cu complicitatea statului român, e evident, dar nu sunt eu în măsură şi nu sunt cel care poate să cerceteze aşa ceva, dar este evident”, a adăugat Grindeanu.

Citeşte şi: Show în Parlament la discursul lui Zelenski. George Simion, ironizat de USR: „Lasă, Georgică, degeaba ai tu tricolorul acolo, dacă tot pentru Moscova lucrezi”