Sorin Grindeanu, noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Sorin Grindeanu este noul președinte interimar al Camerei Deputaților.

02 nov. 2021, 10:22
Sorin Grindeanu, noul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Sorin Grindeanu este noul președinte interimar al Camerei Deputaților.

Interimatul lui Florin Roman la șefia Camerei Deputaților a expirat astăzi, astfel încât Sorin Grindeanu a devenit noul șef interimar al Camerei pentru următoarele două săptămâni.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a confirmat numirea lui Sorin Grindeanu la Camera Deputaţilor. ”Mă bucur că a reușit să creeze o majoritate în Parlament”, a spus Ciolacu.

Acesta e primul semnal că există posibilitatea formării unei alianţe între PNL şi PSD.

Amintim că plenul Camerei Deputaților a adoptat, recent, hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

„Cred că în acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Am luat act de depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă. În acest moment nu avem nici măcar un premier desemnat. Până acum aveam un premier desemnat”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu spunea în urmă cu câteva zile că nu e interesat de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

În urmă cu câteva zile, Sorin Grindeanu spunea că nu este interesat de vreo funcţie, cu atât mai puţin de cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

”O precizare, pentru că văd că deja a început sarabanda speculaţiilor pe surse. Nu mă interesează nicio funcţie, cu atât mai puţin cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Voi ocupa întotdeauna doar poziţii legitimate prin vot sau date prin forţa unor majorităţi.  Nu funcţii trase din căciulă, aşa cum au făcut cei de la PNL şi USR!”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Social- democratul a adăugat că în acest moment, România are nevoie de soluţii.

”România are acum nevoie de soluţii, nu de o nouă împărţire pe sub masă a ciolanului!”, a scris Grindeanu.

Citeşte şi Sorin Grindeanu: PSD va discuta despre suspendarea președintelui Iohannis când se va alătura și USR demersului