Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. „Oja galbenă peste unghiile negre!”

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, l-a ironizat pe Rareş Bogdan pentru ultimele declaraţii publice şi a acuzat PNL că nu s-a opus "propunerii aberante" privind reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor, lansată în Parlamentul European.

22 ian. 2024, 10:52
Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. „Oja galbenă peste unghiile negre!”
Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. "Oja galbenă peste unghiile negre!"

Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. „Oja galbenă peste unghiile negre. Vineri, la un post TV, mi-am manifestat mâhnirea referitor la comportamentul de guvernare… În frunte cu neînfricatul lor lider… care a/au ales să dispară în ceaţă pe durata protestelor transportatorilor şi agricultorilor. În antiteză cu modul în care preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a manifestat anul trecut la greva cadrelor didactice. Marcel Ciolacu fiind atunci prezent, lângă premierul Nicolae Ciucă, la toate negocierile/întâlnirile cu protestatarii! Asumând rolul de aliat/partener de guvernare… A doua zi după declaraţia mea a venit cea pnl-istă, prin Rareş Bogdan. Acesta a lămurit lucrurile: Ciucă nu a fost lângă Ciolacu, dar doi colegi europarlamentari pnl se luptau pe la Bruxelles pentru agricultori! Iar eu nu aveam de unde să ştiu pentru că eram! Nu-i aşa că ne-a lămurit?!?!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citeşte şi: Sondajul care aruncă în aer clasa politică de la noi. Ce procente au, de fapt, PSD, PNL şi AUR pentru alegerile din 2024

Fostul premier a mai declarat că liberalii nu au votat împotriva unei propuneri privind reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor.

„Ei bine, dacă tot îl mănâncă (pielea), am să fac publică ultima ispravă galbenă în ceea ce priveşte! Nu a precizat Rareş Bogdan pentru agricultorii din ce ţară se luptă ei, dar dacă e luptă… amănuntele nu mai contează! Votul recent privind reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor. Pentru propunerea care risca să arunce în aer agricultura şi securitatea alimentară din România şi ţările estice au votat eurodeputaţii PNL. Pentru respingerea propunerii aberante, formulate de o ecologistă germană, am votat 299 de europarlamentari, inclusiv reprezentanţii PSD. Rezultatul fiind căderea la vot a propunerii respective! După cum se poate vedea (voturile prezentate la sfârşit), eu am votat în favoarea României şi a agricultorilor români! Ei nu!!! Şi rămâne şi întrebarea iniţială: unde aţi fost două săptămâni? Că’ nu v-a văzut nimeni”, a mai precizat Mihai Tudose.