Sorin Grindeanu preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia

Vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, cel care este anchetat de către procurorii DNA.

24 iun. 2022, 10:07
Sorin Grindeanu preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia

Sorin Grindeanu va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat deja că demisionează din toate funcțiile pe care le ocupă atât în Parlament sau în partid. DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu și ridicarea imunității.

Adrian Chesnoiu neagă însă acuzațiile procurorilor. „NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:    Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

EXCLUSIV | George Simion știe de ce și-a dat demisia ministrul Chesnoiu: „Miniștrii nu au voie să miște în front, ci doar să execute / El avea niște planuri pentru agricultura românească”
Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.
De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut! Doamne ajută!”, a transmis Adrian Chesnoiu prin intermediul paginii sale de socializare.

Ce acuzații îi aduc procurorii DNA lui Adrian Chesnoiu
Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

Acuzaţii de corupţie în Guvernul Ciucă. DNA cere ridicarea imunităţii ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu
DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător.

Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post. Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală. Așteptăm să vedem ce va spune Parlamentul, dacă va fi de acord cu ridicarea acestei imunități. Dacă vor ridica imunitatea în acel moment, ministrul Agriculturii va fi chemat oficial și la DNA pentru a i se aduce la cunoștință aceste acuzații.