Sorin Grindeanu, prima reacţie despre avionul prăbuşit în judeţul Bacău. „Sper să îl găsească în viaţă pe pilot, cât mai repede. Văd că există mobilizare acolo”

Ministrul Transporturilor a declarat, luni seara, că speră ca pilotul avionului care s-a prăbuşit în judeţul Bacău să fie găsit în viaţă cât mai repede posibil. Sorin Grindeanu a afirmat că în acest moment nu sunt coordonate fixe în ceea ce priveşte zona prăbuşirii.

28 mart. 2022, 20:59
Sorin Grindeanu, prima reacţie despre avionul prăbuşit în judeţul Bacău. „Sper să îl găsească în viaţă pe pilot, cât mai repede. Văd că există mobilizare acolo”

Sorin Grindeanu a comentat cazul avionului prăbuşit în judeţul Bacău. Ministrul Transporturilor a explicat că, în acest moment, este mai grea căutarea aparatului de zbor prăbuşit în judeţul Bacău, deoarece coordonatele nu sunt unele fixe.

”Apropo de coordonate, din ceea ce ştiu, chiar dacă ţi se dau nişte coordonate fixe, ele de fapt acoperă un areal şi atunci fiind într-o zonă dificilă, de aceea pare mai grea această căutare. Sper să îl găsească în viaţă pe pilot, cât mai repede, văd că există mobilizare acolo, sper să ajungă cât mai repede”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena3, conform News.ro.

Citeşte şi: Alertă la Marea Neagră. Mină de război folosită de armata rusă în conflictul cu Ucraina, descoperită în apropierea Portului Midia

Ministrul Transporturilor a subliniat că este prioritară găsirea în viaţă a pilotului.

”Ca prioritate, aş pune pe primul loc, găsirea pilotului. După aceea, pe procedură, sunt convins că se va vedea tot. Dar prioritatea este găsirea pilotului. Nu aş vrea să speculez, haideţi să vedem finalul, să avem mai multe informaţii. Toate aceste softuri de găsire au şi o anumită marjă, nu e sută la sută acurateţe. Anumite softuri probabil că trebuie îmbunătăţite”, a declarat Grindeanu.

În judeţul Bacău continuă căutarea avionului de mici dimensiuni anunţat ca prăbuşit într-o zonă împădurită. Până la ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile nu au găsit nimic.

Citeşte şi: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropiere de Bacău. Autorităţile, în alertă