Sorin Grindeanu, prima reacție după explozia de la Călimănești: „Sincere condoleanțe familiilor. Sunt în legătură cu constructorul și autoritățile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor exploziei de pe șantierul autostrăzii A7. Patru muncitori au murit în urma exploziei.

21 sept. 2023, 10:34
Sorin Grindeanu, prima reacție după explozia de la Călimănești: „Sincere condoleanțe familiilor. Sunt în legătură cu constructorul și autoritățile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, joi dimineață, „sincere condoleanțe familiilor îndurerate”, în urma exploziei de pe șantierul autostrăzii A7, unde patru muncitori au murit, adăugând că „a fost și este în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”.

„În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi. În urma accidentului de pe șantierul autostrăzii A7, în care și-au pierdut viața patru muncitori, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate. Ca ministru al Transporturilor am fost și sunt în permanentă legătură cu constructorul și autoritățile care au intervenit la locul tragediei”, a scris ministrul pe Facebook.

Citește și Patru morți și cinci răniți după o explozie la magistrala de gaze de la Călimănești. Se desfăşurau lucrări la autostrada Moldova

Patru persoane au murit carbonizate și cinci au fost rănite după ce a izbucnit o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaze de la Călimăneşti, unde se desfăşurau lucrări pe şantierul autostrăzii Moldova.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01:30, în urma unei explozii la o magistrală de gaze de la Călimăneşti. Cinci persoane, angajaţi ai societăţii care execută lucrări la Autostrada Moldovei A7, au fost rănite, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit știrileprotv.ro.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie.

10 oameni lucrau pe șantier în acel moment, însă unul dintre ei a lovit magistrala de gaze cu un utilaj și atunci s-a produs explozia, urmată de incendiu. Un singur muncitor a scăpat teafăr. Cei cinci răniți au mers după explozie spre Drumul Național 2, de unde au fost luați de șoferii din trafic și duși la spitalul din Adjud. Doi dintre ei au fost transportați cu elicoptere SMURD la spitale din Capitală. Angajații companiei controlate de Dorinel Umbrărescu lucrează în trei schimburi pentru a termina mai repede drumul.

Citește și Cum s-a produs explozia de la Călimănești. Ipoteză-șoc a prefectului de Vrancea: „Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă”