Sorin Grindeanu: „Săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km de autostradă”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat marţi că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km de autostradă, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău pe Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei.

12 sept. 2023, 13:16
Sorin Grindeanu: „Săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km de autostradă”

”Săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău pe Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei”, a spus ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu a mai spus că trebuie să vadă şi rectificarea pentru că a cerut sume importante.

”Să vedem cum se aşază, toate aceste lucruri înseamnă resurse financiare. Nu se pot face aceste proiecte fără bani”, a completat Grindeanu.

Despre tronsonul Autostrăzii A7 de la Focşani la Buzău, ”avem toate premisele ca la sfârşitul anului viitor să putem să circulăm pe Focşani-Buzău”.

”Aş vrea să mai dau o veste, la fel de importantă. În lunile următoare vom finaliza şi studiul de fezabilitate de la Focşani la Brăila, drumul expres, ceea ce înseamnă că în următoarele luni îl vom scoate la licitaţie, se va duce cu descărcarea pe Podul de la Brăila şi va merge spre varianta spre Tulceal şi litoral”, a arătat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat la Mizil, după vizita de lucru la loturile 1 și 2 din Autostrada Ploiești- Buzău (A7), că ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța, să se poată circula pe autostradă. Ministrul Transporturilor a afirmat că în jurul Bucureștiului, A0, avem un tronson care în mare leagă DN1, pe partea de nord, aproape de DN2, aproximativ 50 de km, și care va fi dat în circulație într-o lună.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre fondurile europene din exerciţiul financiar trecut: „Am depăşit o absorbţie de peste 93%, în acest moment”

”Am mers apoi pe A0 sud, cele trei loturi, care de asemenea se lucrează, sunt într-un stadiu avansat, unul dintre loturi va fi dat în circulație anul acesta”, a precizat ministrul, arătând că există semne de întrebare legate de al doilea lot și de starea vremii, pentru că vreme ploioasă încetinește ritmul de lucru pe șantiere, scrie News.ro.

”Ideea este, așa cum spunea și prim-ministrul, ca de la anul, de la Craiova, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanța să se poată circula pe autostradă”, a completat Grindeanu.

El a menționat că de la Dumbrava la Mizil pe mare parte din tronson lucrurile stau bine și au fost deblocate lucrurile.

”Aici ritmul este unul care e mulțumitor, sper să recupereze și ultiam parte”, a mai spus Grindeanu.

”Avem promisiunea fermă că la anul, în septembrie se va circula”, a mai spus ministrul Transporturilor, arătând că pe al doilea lot, Mizil-Pietroasele, există o întârziere.

”Mă aștept ca în următoarea lună ritmul să fie sporit, resurse financiare există, nu e o problemă de bani, mă aștept să văd un ritm crescut”. Despre autostrada Moldovei, Grindeanu a spus că se vorbește de mult dar abia în ultimul an s-au încheiat contractele.

Citeşte şi: Gabriela Firea suspectează un complot împotriva guvernului lui Ciolacu: „Nu prea există coincidenţe. Mereu a existat ceva care să îngruneze activitatea guvernamentală”