Sorin Grindeanu: Semnale să abrog OUG 13 au venit şi din stradă, şi din alte părţi. Decizia am luat-o eu, ca premier

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a subliniat, luni, că decizia anunţată duminică, de abrogare a OUG 13, a fost luată de el, ca şef al Guvernului, după ce a văzut semnalele date în stradă, cât şi cele venite "din alte părţi". Grindeanu a negat existenţa unui conflict cu Liviu Dragnea pe această temă.

06 feb. 2017, 16:16
Sorin Grindeanu: Semnale să abrog OUG 13 au venit şi din stradă, şi din alte părţi. Decizia am luat-o eu, ca premier

Întrebat care a fost filmul evenimentelor care au dus la retragerea OUG 13, Grindeanu a precizat că toate explicaţiile au fost date duminică: „Am spus ceea ce am crezut eu, ca prim-ministru, legat de ceea ce trebuie să facă Guvernul”.

El a afirmat că au venit semnale atât din stradă, cât şi din alte părţi. „Pentru mine semnalul – şi de aceea am şi luat hotărârea, ca premier, să abrog OUG 13 – care a venit, şi din stradă şi nu doar din stradă, şi din alte părţi. Sigur, lumea astăzi pare sau părea împărţită în semnale pro, semnale contra, dar e clar că acest act a dus la diviziune. Asta nu e bine pentru România”, a spus premierul, citat de News.ro.

Citeşte şi: A şaptea zi de proteste în Bucureşti. Oamenii au început să fluture steagurile în Piaţa Victoriei

Sorin Grindeanu a fost întrebat şi dacă a existat un conflict cu Liviu Dragnea pe tema abrogării OUG 13. „Eu nu vreau să răspund la asemenea speculaţii. Am fost azi la şedinţa de grup împreună, am fost în Parlament, aţi văzut susţinerea pe care coaliţia o dă în continuare Guvernului. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare”, a explicat premierul.

Şeful Executivului a adăugat că îl va informa şi oficial pe Klaus Iohannis cu privire la retragerea OUG, printr-o scrisoare. „Mâine (marţi – n.r.) o să vin în parlament la discursul preşedintelui. O să îi trimit şi o scrisoare prin care să îl informez că s-a abrogat OUG 13, dar cred că de lucrul ăsta a fost deja informat”, a spus el.