Sorin Grindeanu şi-a anunţat revenirea în PSD! Marius Ciolacu confirmă: „Şi eu în locul lui aş fi aşteptat până astăzi”

Fostul premier social-democrat Sorin Grindeanu a participat, duminică, la Conferinţa de alegeri a PSD Timiş, organizaţie pe care a şi condus-o înainte de a fi exclus din partid. După ce a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene, Alfred Simonis i-a dat un formular de adeziune. 

RomaniaTV.net
26 ian. 2020, 16:07
Sorin Grindeanu şi-a anunţat revenirea în PSD! Marius Ciolacu confirmă: „Şi eu în locul lui aş fi aşteptat până astăzi”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lăsat să se înţeleagă că Sorin Grindeanu a revenit în partid. Ciolacu l-a şi felicitat la finalul discursului: ”Felicit pe Sorin care a venit în PSD. Şi eu în locul lui aş fi aşteptat până astăzi, în faţa dumneavoastră”.

De altfel, Sorin Grindeanu şi-a rostit întreg discursul ca şi când ar face parte din nou din PSD.

Am fost, sunt și voi fi om de stânga. Indiferent ce spun unii și alții, s-a vorbit aici despre vechime în partid. Eu m-am înscris în PSD în 3 noiembrie 1996. Nu vreau să fie privite cele pe care le-am spus drept sfaturi sau condiții. Eu nu-mi permit să pun condiții partidului care m-a făcut parlamentar, președinte de CJ și prim-ministru (…) Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Timiș, să obținem 12-13%. Avem forța de a reveni, de a fi din nou puternici și să știți că voi fi alături de dumneavoastră.”. a spus Sorin Grindeanu.

Conform legii, eu nu am voie să fiu membru de partid, în acest moment. Asta nu înseamnă că nu voi fi membru în perioada imediat următoare. Tot conform legii, am 3 luni la dispoziție pentru a ieși din starea de incompatibilitate.”, a mai spun Grindeanu.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, după ce guvernul condus de el a fost schimbat prin moţiune de cenzură, depusă tot de PSD. Atunci, el a contestat decizia partidului.

În prezent, Grindeanu este apolitic şi ocupă funcţia de şef al ANCOM, însă a anunţat că îţi doreşte să revină în PSD.