Cioloş, după discuţia cu Grindeanu: Nu e deloc, deloc, deloc uşor să aplice programul de guvernare. Îi doresc succes

Premierul Sorin Grindeanu şi fostul prim-ministru Dacian Cioloş s-au întâlnit, joi, la Palatul Victoria. Cioloş a declarat, după întâlnirea cu Grindeanu, că i s-a părut că premierul este un om "angajat" şi determinat să aplice programul de guvernare al PSD, însă nu i se pare "deloc, deloc, deloc" uşor acest lucru, aşa cum ştie datele bugetare.

05 ian. 2017, 08:09

M-am întâlnit, am trecut în revistă principalele teme, proiecte, pe fiecare domeniu. A fost o primă discuţie. Mi s-a părut un om angajat şi hotărât să aplice programul de guvernare. Nu i-am dat sfaturi, că nu e cazul să-i dau sfaturi, am răspuns la întrebările pe care mi le-a pus„, a spus Dacian Cioloş.

Fostul premier a precizat că discuţia a fost „foarte aplicată” şi că i-a spus lui Sorin Grindeanu că îi stă la dispoziţie dacă mai are nevoie de alte discuţii. Cioloş nu a vrut însă să comenteze măsurile din programul de guvernare, afirmând că acest subiect nici nu a fost abordat în cadrul întâlnirii.

„Eu îi doresc succes. Cu informaţiile pe care le am eu legat de potenţialul bugetului, nu va fi deloc, deloc, deloc uşor (de aplicat programul de guvernare – n.r.)”, a adăugat Cioloş.

CITEŞTE ŞI: Cum este văzut guvernul Grindeanu de presa internaţională

Întâlnirea dintre premierul Sorin Grindeanu şi fostul prim-ministru Dacian Cioloş s-a încheiat în jurul orei 12.40, după circa două ore şi jumătate. Imediat după întâlnire, Dacian Cioloş a plecat de la Palatul Victoria.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş s-a întâlnit cu USR: Vreau să creăm o asociaţie care să promoveze principiile din Platforma România 100

Actualul premier, Sorin Grindeanu, a condus miercuri prima ședință a noului Guvern. Cabinetul Grindeanu a adoptat miercuri seară proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare și un proiect de ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Grindeanu a anunțat că vineri va avea loc cea de-a doua ședință a noului Guvern.

CITEŞTE ŞI: Distribuţia geografică a Cabinetului Grindeanu. De unde vin miniştrii Coaliţiei PSD-ALDE