Sorin Grindeanu: „Singura preocupare a găştii care conduce România este organizarea alegerilor”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a acuzat Guvernul condus de Ludovic Orban că este preocupat de organizarea alegerilor şi că a "greşit enorm" prin modul în care a organizat şcoala online în timpul pandemiei de coroanvirus. "Aceelaşi săli de clasă care sunt goale din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi prin care acelaşi Guvern insistă că sunt singure pentru alegeri", a menţionat fostul premier.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 15:39
Sorin Grindeanu: „Singura preocupare a găştii care conduce România este organizarea alegerilor”

„Pandemia a dezvăluit eşecul guvernării Orban, în toate aspectele vieţii noastre, însă educaţia a fost cea mai lovită. Lipsa acţiunilor a paralizat întregul sistem şcolar. A lăsat ce mai săraci copii în afara sistemului online.

(…) Ce să faci mai întâi? Să-ţi supraveghezi copilul în timpul orei online sau să-ţi supraveghezi copilul în timpul orei online?”, a spus Sorin Grindeanu în cadrul unei conferinţe de presă pe tema programului de guvernare al PSD pentru educaţiei.

Prim vicepreşedintele PSD a spus că Guvernul PNL şi Klaus Iohannis „au greşit enorm” prin modul în care a fost organizată şcoala online, în pandemia de COVID-19.

„Accesul egal la educaţie este singura cale ca ţara noastră să se dezvolte. Nu toţi copiii se nasc în familii bogate care să le pună lumea la picioare, dar educaţia poate să-i ofere oricărui copil şansa de a concura.

Adaptarea şi flexibilizarea programei şcolare la cerinţele actuale este un must”, a spus Grindeanu.

Fostul premier a subliniat că „nu putem să nu vedem ironia din deciziile actualei guvernări”.

„Aceelaşi săli de clasă care sunt goale din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi prin care acelaşi Guvern insistă că sunt singure pentru alegeri.

Singura preocupare a găştii care conduce România este organizarea alegerilor din 6 decembrie”, a conchis prim vicepreşedintele PSD.

Programul de guvernare de PSD în materie de educaţie a fost prezentat de Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București.