Sorin Grindeanu: Tarom va primi un ajutor de stat de 1,9 milioane euro. CE analizează acordarea unui alt ajutor de 85 de milioane euro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat joi că a semnat ordinul prin care Tarom va primi un ajutor de stat de 1,9 milioane de euro.

05 mai 2022, 13:00
Sorin Grindeanu: Tarom va primi un ajutor de stat de 1,9 milioane euro. CE analizează acordarea unui alt ajutor de 85 de milioane euro

Compania TAROM va primi un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.

„Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care acordăm TAROM un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro!

Prin suma acordată din bugetul Ministerului Transporturilor, TAROM își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Citeşte şi: Comisia Europeană anchetează sprijinul financiar acordat TAROM

De asemenea, ministrul Sorin Grindeanu a dezvăluit că TAROM ar putea primit un ajutor în valoare de aproximativ 85 milioane euro din partea Comisiei Europene.

„Comisia Europeană a autorizat această măsură și mai analizează, în prezent, o altă solicitare a TAROM pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de aproximativ 85 milioane euro”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astfel proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.167/2020 privind unele măsuri pentru susţinerea activităţii unor aeroporturi regionale, în contextul crizei economice generată de pandemia COVID-19 şi pentru modificarea şi completarea OUG nr.139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii „Compania naţională de transporturi aeriene române – TAROM” – S.A. şi Societăţii Blue Air Aviation – S.A. pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei de COVID-19. S-au înregistrat 220 de voturi „pentru”, 47 de voturi ‘contra’ şi 3 abţineri, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Salarii tăiate cu 20% şi program redus pentru angajaţii TAROM. Sindicaliştii se revoltă şi cer discuţii urgente cu conducerea companiei

Proiectul de lege modifică şi completează OUG nr.139/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air Aviation – SA pentru compensarea pierderilor economice suferite în contextul pandemiei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 21 octombrie 2020, Camera Deputaţilor fiind for decizional.