Sorin Marica anunţă protocol PSD – PRO România pentru alegerile prezidenţiale. Reacţia lui Victor Ponta

Deputatul Sorin Marica, fost membru PSD, actualmente membru al Pro România, a declarat joi, la Deva, că săptămâna viitoare şi-a propus să se întâlnească cu preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, pentru a-i propune o unificare a forţelor politice de factură social-democrată în perspectiva alegerilor pentru Preşedinţia României, conform Agerpres.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 12:09
Sorin Marica anunţă protocol PSD – PRO România pentru alegerile prezidenţiale. Reacţia lui Victor Ponta

UPDATE: Victor Ponta a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că Sorin Marica are intenții bune, dar deocamdată nu se poate o unificare a stângii, atât timp cât PSD este condus de Liviu Dragnea și „PRM-iștii” care au confiscat partidul.

„Domnul Marica are intenii bune – si ca el gandesc foarte multi oameni ! Si eu vreau ca toti social democratii sa fie uniti , insa acest lucru nu se poate face pana nu scapam de PD-istii si PRM -istii care au confiscat PSD si care distrug tara pentru interesele lor mafiote! Imi pare rau pt PSD dar Dragnea si gasca lui nu vor elibera PSD pana nu il distrug”, ne-a precizat Victor Ponta.

„Am de gând să-i fac o vizită domnului Dragnea. De astăzi înainte, menirea mea este pentru unitate între toţi social-democraţii din România. (…) Să încerce cu Victor Ponta, cu Gabriela Firea, să facă o împăcare, că doar împreună putem să avem rezultate bune pentru Cotroceni şi pentru toate bătăliile politice care vor fi date, de acum înainte, în România”, a spus Marica.

Deputatul Sorin Marica a precizat că a trecut la Pro România pentru că doreşte ca partidul din care face parte acum să aibă un scor „cât mai bun” la alegerile pentru Parlamentul European.

Parlamentarul hunedorean a spus că nu are ce să reproşeze fostului său partid, dar a menţionat că „spera” ca anumiţi candidaţi, cum este ministrul Natalia Intotero, să aibă un loc mai bun pe lista de candidaţi ai PSD la Parlamentul European.

„Speram ca doamna Intotero să aibă un loc mai sus, pe 5, 7, 9, ceea ce se discutase cu câteva luni în urmă. Speram să fie şi Ioan Mircea Paşcu pe această listă a social-democraţilor”, a afirmat Marica.

Pe de altă parte, el şi-a arătat satisfacţia că pe lista de candidaţi a Pro România la alegerile europarlamentare se află comisarul european Corina Creţu, despre care a spus că este un comisar apreciat în toate ţările membre UE.