Sorin Minea: Sunt oameni politici implicaţi în industria cărnii. La ei, nu vine niciodată garda

Politicieni cu influenţă au interese în industria cărnii. Afirmaţia a fost făcută de Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, în emisiunea Cheia Zilei de la România TV. El susţine că există firme evazioniste pe care autorităţile nu le-au controlat niciodată.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 21:27
Sorin Minea: Sunt oameni politici implicaţi în industria cărnii. La ei, nu vine niciodată garda

Aceste controale se fac în magazine autorizate şi în supermarketuri. A fost cineva curios să o facă la firmele care nu sunt plătitoare de impozite? Sunt oameni politici care sunt implicaţi şi în firme mari din industria alimentară, dar sunt şi suficienţi implicaţi în firme tradiţionale, de apartament. La aceşti oameni politici, niciodată nu vine garda„, a declarat Sorin Minea, preşdeinte Romalimenta.

Mafia din industria alimentară controlează preţurile chiar şi la produsele confiscate, a declarat şeful Romalimenta.

„Se confiscă un camion de carne de la cineva care nu a respectat legislaţia în vigoare şi trebuia vândut prin licitaţie. Ştiţi cine l-a cumpărat la 30-40% din preţul real? Cel de la care s-a confiscat”, a mai spus Sorin Minea.

Afirmaţiile sale au fost susţinute şi de Dragoş Frumosu, preşedintele federaţiei Sindicatelor din industria alimentară.

Acum câţiva ani se stabilise o colaborare între industria alimentară, ANAF. etc. Astă seară era stabilit control la firme şi a doua zi firmele alea aveau lacăt pe poartă”,  a declarat Dragoş Frumosu, preşedinte FNSIA.