Sorin Oprescu: 300 de utilaje de deszăpezire intervin în Capitală

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la România TV că 300 de maşini de deszăpezire intervin pe străzile din Bucureşti. Edilul a spus că intrările şi ieşirile în şi din Capitală sunt blocate.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 21:17
Sorin Oprescu: 300 de utilaje de deszăpezire intervin în Capitală

„300 de utilaje de deszăpezire sunt pe străzile din Capitală. Alte 150 de maşini le vor lua locul spre dimineaţă. Intrările şi ieşirile în şi din Capitală sunt blocate. Încercăm ca până joi dimineaţă să curăţăm principalele artere pentru a se circula cât de cât normal pentru o zi de iarnă. Am dat ordin să se dea cu sare pe străzi şi pe podurile de gheaţă”, a spu Sorin Oprescu.

Edilul îi roagă pe bucureşteni să lase maşinle personale acasă şi să circule cu mijloacele de transport în comun.

De asemenea, Sorin Oprescu a dispus ca oamenii fără locuinţă să fie adunaţi de pe străzi şi să fie duşi în adăposturile special amenajate pentru ei. „Poliţia îi adună pe oamenii străzii şi îi duc în adăposturi. Adăposturile au o capacitate de peste 260 de locuri, iar până acum, 76 de oameni au fost deja cazaţi”, a precizat primarul Capitalei.

Deocamdată, nicio şcoală din Bucureşti nu a fost închisă. Sorin Oprescu a spus că dacă situaţia nu se va îndrepta, va discuta cu inspectorii şcolari despre închiderea unităţilor de învăţământ.