Sorin Oprescu l-a RECLAMAT pe medicul din arest la Ministerul Sănătăţii. Edilul a făcut TREI PLÂNGERI

Sorin Oprescu a făcut trei plângeri referitoare la modul în care este tratat în arest. Edilul a reclamat-o pe doctoriţa de la cabinetul Arestului central la Ministerul Sănătăţii, la Colegiul Medicilor şi  la conducerea Policlinicii MAI "Dr. Kretzulescu", pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar şi îi pune viaţa în pericol. Oprescu a ieşit, joi, din arest, fiind internat la Institutul Oncologic. 

09 oct. 2015, 06:39
Sorin Oprescu l-a RECLAMAT pe medicul din arest la Ministerul Sănătăţii. Edilul a făcut TREI PLÂNGERI

Sorin Oprescu a fost internat, joi după-amiază, la Institutul Oncologic, urmând ca vineri să efectueze o investigaţie computer tomograf, la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni. Sorin Oprescu va sta internat, sub pază, într-o rezervă din clinica de chirurgie toracică a Institutul Oncologic Bucureşti, au mai spus sursele citate.

Doctoriţa de la cabinetul Arestului central a fost reclamată de avocaţii lui Sorin Oprescu la Ministerul Sănătăţii, la Colegiul Medicilor şi la conducerea Policlinicii MAI „Dr. Kretzulescu”, pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar, iar de la momentul externării edilului refuză noi controale în cazul acestuia.

În plângerea depusă de avocații săi, Sorin Oprescu îi cere ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, să verifice dacă îi este respectat dreptul la sănătate, deoarece în arestul Poliției Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzător. De asemenea, el se plânge că nu primește o dietă adecvată unei persoane care suferă de diabet.

Plângerea este îndreptată împotriva medicului de la arestul Poliției Capitalei, dar și a șefului acestei instituții, pe care îi acuză că nu au întreprins demersuri în vederea respectării indicațiilor medicilor în cazul lui Oprescu.

Potrivit România TV, apărarea ia în calcul să facă şi o plângere împotriva doctoriţei. 

CITEŞTE ŞI SORIN OPRESCU, internat două zile la Spitalul Fundeni. La ce investigaţii va fi supus

Avocaţii ar acuza-o pe doctoriţă de „nerespectarea şi neluarea de măsuri potrivit recomandărilor din raportul comisiei SUUB”, lucru care ar contraveni art. 22 din Constituţia României, care se referă la „dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”.

Avocatul Viorel Mocanu a declarat joi, după ce l-a vizitat pe Sorin Oprescu în Arestul Capitalei, că acesta va fi transferat la spital şi ar trebui să stea internat cel puţin două zile, în condiţiile în care nu se simte bine, are variaţii mari de tensiune, valori modificate ale hemoglobinei şi glicemia nu scade sub 240, dar medicul de la Arestul Central consideră că „acestea sunt lucruri normale”.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu îşi face singur injecţiile cu insulină pentru diabet. „Avem documentele medicale de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune şi cu care sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că, în acest moment, nu-şi poate ţine sub control toate afecţiunile pe care le are şi riscă să ajungă la complicaţii foarte grave (…) Singur îşi face injecţiile, noi i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur îşi face şi măsurătorile valorilor, dimineaţa şi seara (…) S-a dus o luptă seculară să poată fi internat”, a adăugat Mocanu.