Sorin Oprescu află joi dacă scapă de arest. Curtea de Apel a amânat pronunţarea

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat cu o zi luarea unei decizii privind eliberarea primarului suspendat al Capitalei.

RomaniaTV.net
28 oct. 2015, 14:09
Sorin Oprescu află joi dacă scapă de arest. Curtea de Apel a amânat pronunţarea

După 53 de zile de arest, Sorin Oprescu a apărut din nou în faţa magistraţilor cu o cerere de eliberare pe motive medicale. Primarul susţine că are nevoie de analize amănunţite, mai ales din cauza unei suspiciuni de cancer. Avocaţii lui Oprescu au avut, însă, o misiune dificilă: primii judecători care i-au respins cererea primarului au precizat că nu există niciun document oficial care să ateste că Oprescu nu poate fi tratat după gratii.

Între timp, şi procurorii DNA au extins ancheta în privinţa primarului. Pe lângă luare de mită, Oprescu este acuzat şi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii au pus sechestru atât pe imobilele sale, cât şi pe locuinţa partenerei sale de viaţă. 

Tribunalul Bucureşti a respins, în 21 octombrie, cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a măsurii arestului preventiv, luată în 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

DNA a pus sechestru pe casa lui Oprescu şi a iubitei sale. Noi acuzaţii de spălare de bani şi grup organizat