Sentința în cazul lui Sorin Oprescu, acuzat de corupție, a fost amânată. Fostul primar al Capitalei, prins cu mita în portbagaj

Magistrații Curții de Apel au decis să amâne din nou sentința în cazul lui Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, acuzat de corupție.

25 mart. 2022, 13:05
Sentința în cazul lui Sorin Oprescu, acuzat de corupție, a fost amânată. Fostul primar al Capitalei, prins cu mita în portbagaj

Update

. Curtea de Apel București ar putea amânat, vineri, pentru a patra oară decizia definitivă în dosarul de corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat în prima instanță la 5 ani și patru luni de închisoare cu executare. Pronunțarea a fost amânată pentru 29 aprilie 2022.

Știre inițială

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, urmează să afle vineri verdictul final în dosarul mitei de 25.000 de euro pe care procurorii DNA i-au găsit-o în portbagajul maşinii pe 5 septembrie 2015. Fostul edil a primit, în procesul de fond, o condamnare de 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Decizia magistraţilor Curții de Apel București va fi cea definitivă în dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar general s-a apărat spunând că a luat cei 25.000 de euro, banii despre care DNA susţine că sunt cu titlu de mită, ca urmare a unei „provocări” făcute de procurori. În plus,  Sorin Oprescu nu neagă că a pus mâna pe bani, ci nuanțează motivul primirii acestora, conform Ziare.com.

Sorin Oprescu a dat de înţeles că dosarul lui ar fi unul „fabricat”. Mai mult, medicul a vorbit atât despre flagrant, cât şi despre intervenții ale unui general SRI pe lângă el.

Pe 28 ianuarie 2022 a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti termenul final de judecată în apel în dosarul de luare de mită în care Sorin Oprescu a fost condamnat pe fond la 5 ani și 4 luni de închisoare. Magistraţii au anunțat că vor delibera două luni înainte să pronunțe decizia definitivă.

În aceste condiţii, Sorin Oprescu ar putea afla care va fi decizia în dosarul mitei la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Flancul estic trebuie consolidat. Vom renunţa gradual la dependenţa de energia rusească. Stăm bine cu agricultura”

Sorin Oprescu află verdictul final în dosarul de corupţie. Fostul primar general susţine că acuzaţiile sunt fabricate

În ultimul cuvânt, Sorin Oprescu i-a acuzat pe procurorii DNA că i-au „fabricat”un dosar penal pornind de la o delațiune a fostului șef a Administrației Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa, pe care l-au pus apoi să îi idea mită și să înregistreze totul.

Mai mult, medicul a afirmat că un judecător l-a umilit în timpul procesului, iar apoi tot magistratul a venit la el și l-a rugat să îl opereze.

„Un judecător mi-a spus din scaun, la o contestație, `marș de aici cu prostiile astea, că nu te-a chemat grefierul`. După ce a ieșit la pensie, a venit să îl operez eu. L-am operat, că sunt medic”, a declarat Oprescu.

Citeşte şi: Sorin Oprescu rupe tăcerea despre judecători: Mi-a spus „Hai, MARȘ”. Apoi a venit să-l operez

Mai mult, Sorin Oprescu susţine că ar fi avut o întâlnire cu un general SRI, care i-ar fi cerut să intervină la o licitație, pe vremea când Oprescu era director de spital.

„Mi-a fost milă când s-au deranjat generalii SRI… Pardon, un general de la SRI, care a venit să îmi spună că e o operațiune în curs de desfășurare… Și am spus nu, să nu participe la licitație (n.r. – persoana în favoarea căreia a intervenit generalul) că e nelegal”, a spus Oprescu, potrivit surrsei citate.

La precedentul termen, Sorin Oprescu a cerut la final achitarea pentru toate faptele de care e acuzat.